Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Дребни души

Ина Михайлова

24. Януари 2018 , брой: 16   1720   0Генерал за ден, назначение за цял живот. Едва ли някой помни тези думи, с които началникът на НСО Ангел Антонов коментира преди повече от три години набързо скалъпената процедура, с която за ден бе произведен от цивилен в генерал. Да бяхме разчели тогава обхвата на света на дребните души. Назначението на Антонов беше оприличено като скандал, равносилен на предложението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Говореше се, че Антонов е лична креатура на Пеевски, че е близък на Цветан Цветанов и пр. Е, говореше се... Преди Нова година се заговори, че президентът искал да сменя шефа на НСО. Че имало прокурорска проверка. И тя за малко да бъде покрита. Сега Антонов подал рапорт. Да се махне от системата, в която уж беше назначен за цял живот.
Навират ни в очите кокошкарски истории за автомобили с буркани и ловни излети. И тоз генерал ще си вземе заплатите, преди да отиде на мястото, на което трябва да бъде, коментира случката непознат в метрото.
Така е с големите истории, които се прикриват от малки човечета с малки душички. Чиято цел е толкова дребнава - да си пусне рапорта, преди да станат ясни резултатите от проверката, за да е сигурно, че ще си вземе заплатите.
Такава им е философията на наместените под крилото на патроните във властта. Скромни, бе - апартамент, кола, заплатка, командировъчно...
Цял Надзорен съвет на здравната каса специално решил на последното си заседание да отпусне 600 лв. за представително облекло на шефа на здравната каса. Не един - два костюма, при това повече от сносни, може да си купи проф. Камен Плочев с парите. Дано това помогне на касата да реши някой проблем на безкостюмните.
Но кои сме ние, та да попречим на дребните радости в дребния живот на дребните хора? Всички имат право на съществуване и на избор, нали? Ама - на! Ще се занимаваме с тези дребни душички, докато те продължават като мушмороци, мижитурки и тарикати да властват в държавата.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"