23 Април 2024вторник23:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Неуважение

/ брой: 16

автор:Павлета Давидова

visibility 42

Бойко Борисов продължава с тъпо упорство да показва на народните представители, че хич не му пука от демократичните и парламентарните писани и неписани закони. За височайшата му особа присъствието в НС е загуба на време. По-приятно е да си седиш спокойно пред телевизора, отколкото да се обясняваш за издънките си публично.
Безразличието на Борисов към институцията, която кове законите, е ясен показател как се случват нещата в държава, контролирана от ГЕРБ - едно или няколко лица правят каквото им скимне, чувствайки се безнаказани и всемогъщи. А партийните послушковци с готовност застават на амбразурата в опит да защитят Борисов, видимо без да си дават сметка, че неуважението към парламента е неуважение и към тях.
Премиерът не е чак толкова зает, че да прескочи този важен дебат. Все пак един вот на недоверие е възможност правителството му да падне. Би трябвало да му пука какво ще се каже в пленарната зала. Мачът видимо е с предизвестен край. Негласно е ясно как ГЕРБ са си осигурили подкрепа - знаем кога млъкват коалиционните им патриоти, информирани сме и от интересите на единайсетте гласа, следващи волята на бизнес патерицата гербаджийска... Имаше ли изненадани, че малцината, явили се министри, ще се втурнат да венцеславят минималните си управленски усилия? Вместо поне за миг да изглеждат вглъбени и готови да чуват, вицепремиери си разказваха смешки, докато ехидно и високомерно зяпаха опозицията.
Имало е времена, в които понятието парламентарен дебат е било изпълнено със смисъл. Сега сравнението с цирк е обидно за онези, които дават всичко от себе си, за да удовлетворят публиката. Дебатът в НС твърде често е принизяван до махленска свада и лични нападки. Това неуважение трябва да спре. Министри и премиери трябва да се научат, че са отговорни - към колегите и избирателите си. Че и към бъдещите поколения.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ