20 Април 2024събота18:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Световната купа по футбол идва в София за първи път

/ брой: 17

автор:Владимир Николов

visibility 64

Българските фенове на Световното първенство по футбол и на Световната купа могат да станат част от едно историческо събитие. Отдава им се неповторимата възможност да се доближат до най-желаната футболна награда в света. Световната купа пристига в България със специален самолет на Кока-Кола и ще бъде изложена за широката публика на 14 февруари 2018 г. от 14.00 ч. в мол "Парадайс". Статуетката от масивно злато, тежка 6,142 кг, изобразява две човешки фигури, които държат земното кълбо. Сегашният дизайн на оригиналния трофей е от 1974 г., след като на Мондиал 1970 в Мексико Бразилия спечели първоначалната купа "Жул Риме" за трети път и според регламента тя остана завинаги нейно притежание. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на ФИФА може да бъде докосвана само от играчите на победителите във финалите на Световните първенства, и от държавните глави, на страните домакини.  
Световната купа остава притежание на ФИФА, но шампионите я задържат временно до следващия Мондиал, след което получават за постоянно реплика на трофея (позлатена, а не от масивно злато, гравирана с годината, държавата домакин на първенството и името на победителя).
„За първи път българските фенове и широката аудитория в България могат да видят на живо легендарния трофей на ФИФА и да сбъднат една своя футболна мечта. Като дългогодишен спонсор на ФИФА и официален партньор  на Световната купа по футбол, за нас е гордост и отговорност, че хората имат уникалния шанс да станат свидетели на подобно значимо събитие. Като организираме такива инициативи, ние, заедно с ФИФА, насърчаваме развитието на спорта и създаваме положителни емоции и еуфория около наближаващото посещение на купата в България“, сподели Стоян Иванов, изпълнителен директор на Кока-Кола за България.
Обиколката на оригиналния трофей на ФИФА предоставя изключителна възможност за хората да вземат участие в емблематичното събитие и да споделят своята страст към спорта, смятат организаторите на турнето, което ще обиколи света до началото на Мондиала в Русия на 15 юни.



 Началото на световната обиколка на Световната купа бе дадено в Лондон с участието на футболните легенди  сър Джофри Хърст (Англия) и Андреа Пирло (Италия)

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ