19 Април 2024петък14:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 18

автор:Дума

visibility 33

"ЖЕНАТА НА ПОЕТА" от Дженифър Лан издава "Софтпрес" в превод на Марин Загорчев. На 16 Наталия Гончарова среща пронизващия поглед на Пушкин и любовта между двамата пламва мигновено. Страстта вдъхновява писма и велики поеми. Но семейното щастие на младата двойка скоро е белязано от ревност и интриги, които водят до фатален край. Романът започва от най-трагичния дуел в историята, за да ни пренесе назад към пищния блясък на руския императорски двор и да ни плени с образа на една жена, решена да следва сърцето си. Исторически факти и литературна класика се преплитат с интимен поглед към всекидневието на поета и неговата съпруга.



"АНГЕЛУС" от Руксандра Чесеряну издава "Персей" в превод на Христо Боев. Трима чужденци, които се предполага, че може да са ангели, пристигат в столицата и променят не само нея, но и мисленето на жителите й. Писателката представя сатиричен портрет на съвременна Румъния през призмата на дистопията. Основна тема е опитът ни да открием смисъла на живота, когато всички налични митологии са се изчерпали, а настоящето ни предлага пошъл политически театър, участниците в който се стремят единствено към собственото си облагодетелстване. Опитът на хората за промяна на статуквото също е обречен на неуспех, защото те стават жертва на още по-безумни фикс идеи.



"ГОВОРИ" от Лори Халсе Андерсен издава "Сиела". От първия момент на новата учебна година в "Мериуедър хай" Мелинда е изоставена от всичките си приятели и отхвърлена от учениците, защото е извикала полицията по време на партито по случай края на лятото. Изолирана от всички, тя спира да говори изобщо. Единственият отдушник, който намира, е в часовете по рисуване. Само така тя може да признае пред себе си какво действително се е случило онази нощ. Как е била изнасилена от момче от по-горен клас. Борбата й за оздравяване тъкмо е започнала, когато тя се оказва лице в лице с него още веднъж. Но този път е решена да открие своя глас.



"НИЧИЯ ЗЕМЯ" от Дейвид Балдачи издава "Обсидиан" в превод на Милко Стоименов. Джон Пулър е на осем години, когато майка му изчезва. Преди 30 години тя излиза от дома им във военната база Форт Монро и не се връща. Разследването е кратко и безуспешно. Днес то е възобновено, тъй като семейна приятелка обвинява генерал Пулър в убийството на съпругата му. Джон не може да разпита баща си, който страда от деменция. Подпомогнат от Вероника Нокс, той се връща в миналото, за да открие истината за майка си. Пол Роджърс е лежал в затвора десет години и току-що е освободен предсрочно. Преди 30 години той също е бил във Форт Монро. Сега пак е там, за да търси отмъщение.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ