26 Април 2024петък01:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Документалистика

Мисии, в които Специалните части на Израел предизвикват смъртта

/ брой: 18

автор:Дума

visibility 391

"Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби" на видния писател, общественик и бивш законодател, автор на много художествени и документални книги Михаел Бар-Зоар и известния телевизионер и политолог Нисим Мишал даде живот на завладяващите легендарни мисии на разузнавателната агенция на Израел и по неповторим начин разказа на читателите за опасните операции и храбрите разузнавачи, които рискуват всичко, за да изпълнят задачите си.
Сега с "Няма невъзможна мисия" (издава "Ентусиаст" в превод на Сашка Георгиева) авторите се завръщат с изключително интересни и динамични разкази за трийсет от най-смелите мисии на Израелските специални части. Бар-Зоар и Мишал предават с впечатляващи подробности важни битки, рейдове във вражеска територия и смъртоносни специални мисии и в същото време докосват сърцата на читателите с лични истории на войници и командири, в които разкриват техните надежди и страхове. Често това са разкази за победи, но понякога и за големи провали, на фона на които се говори за живота и постиженията на някои от най-видните личности в Израел - Моше Даян, Ариел Шарон, братята Нетаняху, Ехуд Барак и Авигдор Каалани. Авторите проследяват живота на Шарон от близката му среща със смъртта в битката при Латрун през 1948 г. до прекосяването на Суец през 1973 г.; вървят с Ехуд Барак, маскиран като жена, по улиците на Бейрут през 1973 г., когато той е начело на командосите при поредната геройска мисия, а после са с него и през 1999 г., когато е избран за министър-председател. Освен подробности за впечатляващите крайно рисковани мисии, всяка глава съдържа и интервюта с ключов участник във въпросната операция. Сред интервюираните са някои от най-важните фигури в израелската политика. Разказът в книгата е подкрепен с впечатляващи снимки, много от които се публикуват за първи път.
"Няма невъзможна мисия" е не само увлекателна, но и образователна книга, която ще помогне на всеки изкушен от темата за Близкия изток да разбере как тези важни събития са се отразили върху развитието на Израел и на света като цяло.
Премиерата на българското издание ще се състои със специалното участие на Михаел Бар-Зоар в навечерието на 80-ия му рожден ден - на 29 януари 2018 г. от 18.30 ч. в Гранд хотел "София", зала "Триадица", етаж 1.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ