25 Април 2024четвъртък13:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Посоки" на Командарев показват в кината у нас

/ брой: 18

автор:Альона Нейкова

visibility 1147

Най-новият филм на Стефан Командарев - "Посоки", ще може да се гледа от днес, 26 януари, и по кината в България. След като попадна в Специалната селекция на Кан и бе номиниран в категорията "Особен поглед", лентата спечели над 15 награди, бе показана пред 250 таксиметрови шофьори в кино "Одеон" и на фестивала в Дървен град "Кюстендорф", организиран от сръбския режисьор Емир Кустурица. Вече го видяха зрителите във Франция, Испания, Италия, Португалия, предстои да се прожектира в Гърция, Полша, Естония, Белгия, Холандия, Люксембург и дори в Китай.
Във филма, вдъхновен от истински събития (плюс един от драматичните разкази на А.П. Чехов - "Мъка"), се разказват истории, случващи се в рамките на едно денонощие в 6 софийски таксита. В "Посоки" дебютира и дъщерята на Стефан Командарев - Анна, която играе детето на Васил Василев-Зуека. Известният комедиен актьор и едно от лицата на "Господари на ефира" призна, че му е било доста трудно да се снима в тежка психологическа драма. Зрителите ще се насладят и на ролите, блестящо представени от Ирини Жамбонас, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов, Борислава Стратиева и Троян Гогов. Страхотната операторска работа на Веселин Христов проличава от впечатляващите снимки в един кадър. Репетициите с актьорите продължават 9 месеца, а филмът е заснет за по-малко от 3 седмици, като за някои истории са били направени 12 дубъла.
Най-голямата сила на "Посоки" е, че вълнува, хваща за гърлото и разтърсва. Защото е истински.



Режисьорът и Асен Блатечки по време на снимките на филма

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ