23 Април 2024вторник09:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

След дъжд качулка

/ брой: 18

автор:Павлета Давидова

visibility 998

Пълен хаос настана покрай Истанбулската конвенция. Чуха се много абсурдни твърдения, заваляха и безброй вицове. За съжаление до всичко това се стигна, защото 90% от отговорните лица така и не бяха чели нито конвенцията, нито придружаващите я обяснителни документи.
Вчера ГЕРБ рязко се отказаха от бързането за одобрение на конвенцията. Жалък бе опитът им да обяснят рязката смяна на позициите си - не е лесно хем да се харесаш на чужденците, хем да удовлетвориш българските нагласи. Опцията трети, четвърти и енти пол да бъде прокламиран в училищата, стресна българите и рязко застраши застиналия рейтинг на управляващите.
Само за 24 часа ГЕРБ се отказаха от забързаното пробутване на конвенцията и се сетиха, че дебат по темата е нужен. След дъжд качулка. Международният документ обедини религии, неправителствени организации, дори опониращи си политически сили... ГЕРБ осъзнаха, че ратификацията май няма да мине и височайшият международник Бойко Борисов ще остане само с голите си обещания в Европата...
ГЕРБ се опитват да ни убедят, че с възраженията срещу конвенцията опониращите им били против борбата с насилието над жени и деца. Абсурдна и несъстоятелна теза, която бе оборена от всички политици. От БСП дори внесоха и законови предложения, насочени срещу насилието. Ако наистина искат да преборят този проблем, нека управляващите ги подкрепят. Или да предложат по-добри решения. Цветан Цветанов обаче се измъкваше от въпроси има ли оценка кои закони и как ще бъдат променяни, ако ратифицираме конвенцията. Вместо това реши да громи опозицията с обвинения... че обсъждала темата с месеци.
Зам.-председателят на ГЕРБ неколкократно цитира ДУМА. Негова колежка размаха статия от ноември м.г., с която разказваме за дискусия на социалистки, посветена на мерките за борба с насилието. ДУМА, партийният официоз, видите ли, бил написал, че в БСП има фенове на Истанбулската конвенция. Ролята на медиите е да отразяват събитията и да проследяват тяхното развитие. Което вестникът е и направил.
Явно Цветанов си мисли, че отразяваме БСП само в цветя и рози, така както някой отнякъде ни нареди. По същия начин както ГЕРБ е рисуван в маса издания, откакто е на власт. В допълнение Цветанов май не разбира, че в БСП различното мнение не е проблем. В нея "информационните канали" не се изчерпват в есемеси според моментното състояние на Бойко Борисов. Иначе - радваме се, че ГЕРБ четат вестника. Има какво да научат, в какво да се вслушат. Току-виж осъзнаят къде са им проблемите. Може да им препоръчаме и няколко материала, посветени на далавери и корупционни схеми, извършвани тях.
 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ