Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Култура

Подготвят енциклопедия "Списъкът на ЮНЕСКО - материално и нематериално културно наследство"

  143   0Енциклопедия "Списъкът на ЮНЕСКО - материално и нематериално културно наследство" с 1073 обекта подготвя научно-информационният център "Българска енциклопедия" при БАН, съобщи в Добрич главният редактор д-р Ралица Гелева. "Това ще бъде дигитално издание, като ще има възможности за достъп до допълнителна информация за всеки от обектите и най-важното - ще бъде достъпно, дори и от приложение през смартфон", добави тя. Почти готова е енциклопедията "Борис Христов и културните взаимодействия на ХХ век".
"Сега работим върху едно уникално издание - "Европейски спорт", представяме европейските столици на спорта. Подготвена е и енциклопедия за европейските младежки столици през периода 2009-2019 г. Тези издания са двуезични", посочи Гелева. Центърът ще представи и издание за 5200 населени места в България, дори и за тези, които нямат жители. За тях ще има кратка краеведска информация и данни за "Натура", ако селищата влизат в нея.

Гелева съпровожда в Добрич проф. Джудит Хелвия Гарсия Мартин от Университета на Саламанка, Испания, която изнесе концерт от църковна музика на органа в Добрич
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"