16 Април 2024вторник11:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо виси за "София оупън" заради контузия

/ брой: 19

автор:Марин Милашки

visibility 135

Участието на Григор Димитров на АТП 250 турнира в София, който започва в неделя, е под сериозна въпросителна. Най-добрият ни тенисист за всички времена разкри, че има контузия в дясното рамо, която се е появила още в последните му мачове на Откритото първенство на Австралия. Хасковлията очаква резултатите от изследванията, които ще покажат дали ще може да защитава миналогодишната си титла в "Арена Армеец", където е и водач в основната схема. Поради тази причина четвъртият в световната ранглиста се прибра у нас, за да разкрие състоянието си.
"Имах само една седмица почивка миналата година. Направих правилните неща през сезона. Нещата вървят добре и засега. Започнах да навлизам във форма на "Аустрелиън оупън", но се изморих много. Винаги искам повече от себе си. Тялото понякога се съпротивлява и не иска повече. Бях на преглед в Монако. Не се чувствах добре. Рамото ме болеше. Никога не искам да играя турнир, когато не съм на 100% готов. Очаквам резултатите ми от докторите в Монако да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София. Рамото ми е доста преуморено. Имах болки в последните 3 мача. Не можеш срещу тялото си да вървиш. Гледам да се възстановя максимално. Не се усещам добре и ще си дам почивка през следващите няколко дни. Скоро ще знам повече. Продължаваме напред. Тенисът е маратон, не спринт", обяви Димитров.
Той призна, че в плановете му за сезона не влиза участие за България в турнира за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство за мъже. "Имам други цели. Искам да дам шанс на по-младите тенисисти да трупат международен опит", обяви Гришо.
Вчера той даде открит урок на малките тенисисти от Хасково на закритите кортове в парк "Кенана". В тренировката се включиха стотици деца от Хасково и страната, които имаха възможност да се докоснат до своя идол. Заниманието продължи около един час, а след нея дълго време Григор раздаваше автографи и се снима с всички желаещи като дори се наложи намесата на полицаи, които да изведат Димитров от залата.
Президентът на ТК Хасково 2015 Йордан Йорданов, в който Григор е картотекиран, заяви че визитата на звездата е сбъдната мечта за децата. Той изрази надежди, че тези открити тренировки ще станат традиционни. Към момента в клуба тренират 230 деца, като от ръководството се стремят да обхванат всички желаещи. Мисли се и за откриването на тенис детска градина, разкри Йорданов.



Григор Димитров даде открит урок по тенис на децата на закритите кортове в парк "Кенана" в Хасково

 

Това МВР няма да проведе честни избори

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 72

Съдебната реформа се оказа подмяна и приватизация

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 72

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 101

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 93

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 106

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ