Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Гришо виси за "София оупън" заради контузия

Марин Милашки

29. Януари 2018 , брой: 19   117   0Участието на Григор Димитров на АТП 250 турнира в София, който започва в неделя, е под сериозна въпросителна. Най-добрият ни тенисист за всички времена разкри, че има контузия в дясното рамо, която се е появила още в последните му мачове на Откритото първенство на Австралия. Хасковлията очаква резултатите от изследванията, които ще покажат дали ще може да защитава миналогодишната си титла в "Арена Армеец", където е и водач в основната схема. Поради тази причина четвъртият в световната ранглиста се прибра у нас, за да разкрие състоянието си.
"Имах само една седмица почивка миналата година. Направих правилните неща през сезона. Нещата вървят добре и засега. Започнах да навлизам във форма на "Аустрелиън оупън", но се изморих много. Винаги искам повече от себе си. Тялото понякога се съпротивлява и не иска повече. Бях на преглед в Монако. Не се чувствах добре. Рамото ме болеше. Никога не искам да играя турнир, когато не съм на 100% готов. Очаквам резултатите ми от докторите в Монако да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София. Рамото ми е доста преуморено. Имах болки в последните 3 мача. Не можеш срещу тялото си да вървиш. Гледам да се възстановя максимално. Не се усещам добре и ще си дам почивка през следващите няколко дни. Скоро ще знам повече. Продължаваме напред. Тенисът е маратон, не спринт", обяви Димитров.
Той призна, че в плановете му за сезона не влиза участие за България в турнира за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство за мъже. "Имам други цели. Искам да дам шанс на по-младите тенисисти да трупат международен опит", обяви Гришо.
Вчера той даде открит урок на малките тенисисти от Хасково на закритите кортове в парк "Кенана". В тренировката се включиха стотици деца от Хасково и страната, които имаха възможност да се докоснат до своя идол. Заниманието продължи около един час, а след нея дълго време Григор раздаваше автографи и се снима с всички желаещи като дори се наложи намесата на полицаи, които да изведат Димитров от залата.
Президентът на ТК Хасково 2015 Йордан Йорданов, в който Григор е картотекиран, заяви че визитата на звездата е сбъдната мечта за децата. Той изрази надежди, че тези открити тренировки ще станат традиционни. Към момента в клуба тренират 230 деца, като от ръководството се стремят да обхванат всички желаещи. Мисли се и за откриването на тенис детска градина, разкри Йорданов.Григор Димитров даде открит урок по тенис на децата на закритите кортове в парк "Кенана" в Хасково

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"