Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Промоция

Деси Велева

29. Януари 2018 , брой: 19   302   0Добре, че пуснаха зелен билет, та да вдишаме с пълни гърди софийския въздух. Ако не беше взета тази драстична мярка, още нямаше да можем да изпълваме дробовете си така леееекичко и свободно. Ама и Столичната община бързо действа - четири дни след приемането на дългоочакваните мерки за борба с мръсния въздух от Столичния общински съвет, е факт първото им приложение. Зеленият билет от 1 лев за всички линии се превърна в знамето на цялата борбена столична администрация, а Фандъкова - в знаменосеца на промените.
Ама и столичанинът е един авантаджия - едва тръгнала промоцията и за има-няма шест часа си напазарувал цели 10 000 зелени билета. Дали пък не ги трупа, защото мисли, че евтиният билет ще важи за следващите дни и всеки ден ще може да си дупчи промоцията? Ама така не става. Като се прочисти въздухът на бърза ръка, защо общината ще се лишава от приходи?
Години наред нищоправене по въпроса обаче няма да се изтрият с еднодневно евтино возене в градския транспорт. Никой столичанин не е толкова наивен да смята, че като в почивния си ден се качи на рейс, въздухът като на магия ще се прочисти. Зеленият билет не е панацея за дългогодишното бездействие и не е редно администрацията много да се хвали с него. Още повече, че е пуснат точно в неделния ден, когато хората не ходят на работа и предпочитат да останат по домовете си.
Хроничното отричане за състоянието на въздуха, което доскоро беше верую на управляващите в общината, доведе до тоталното недоверие на столичани във възможностите и желанието на властимащите за справяне с проблема. Цялата плеяда от набелязани мерки - от затваряне на синя зона до предупреждението да се ползва екологично чисто гориво, някак си вече не изглежда надеждна за никого. Трябва да се помисли за нещо по-сериозно от промоция за тролей. Дали "мозъчният тръст" на общината, воглаве с кметицата, вече има по-добра идея? 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"