Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Без ново строителство и реклами в Борисовата градина

Деси Велева

30. Януари 2018 , брой: 20   152   0Няма да има ново строителство, както и няма да се допуска поставянето на реклами в Борисовата градина. Това предвижда проектът за Подробен устройствен план (ПУП), който ще бъде разгледат днес на заседание на специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията към Столичната община.
Ново застрояване се предвижда единствено в зоната между розариума и ул. "Драган Цанков". Предвидената сграда е с кота корниз до 10 метра и ще бъде за музей "Зелената памет на София", в  която може да се помещава и парковата администрация. От проекта става ясно още, че не се предвижда разполагане на никакви рекламни елементи както самостоятелно, така и по сгради, съоръжения с постоянен и временен характер. 
Ресторантът към Националния стадион се запазва и се предвижда цялата зона между мостчето и него да се използва лятно време за открито кафене, като за сенници, чадъри и тенти ще се използват материали в неутрални цветове - бяло, нюанси на охра, зелено. В рамките на самия парк се предвижда възстановяване на плановата композиция от три кръгли танцувални площадки с различен диаметър, които към момента са съхранени на терена. ПУП допуска изграждане на естрада, както и поставяне на преместваеми обекти, но по индивидуални проекти. За лятната читалня се предвижда възстановяване по автентични данни, като преместваем обект на павилиона за книги е записано още в подробния устройствен план.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"