29 Март 2024петък09:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без ново строителство и реклами в Борисовата градина

/ брой: 20

автор:Деси Велева

visibility 50

Няма да има ново строителство, както и няма да се допуска поставянето на реклами в Борисовата градина. Това предвижда проектът за Подробен устройствен план (ПУП), който ще бъде разгледат днес на заседание на специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията към Столичната община.
Ново застрояване се предвижда единствено в зоната между розариума и ул. "Драган Цанков". Предвидената сграда е с кота корниз до 10 метра и ще бъде за музей "Зелената памет на София", в  която може да се помещава и парковата администрация. От проекта става ясно още, че не се предвижда разполагане на никакви рекламни елементи както самостоятелно, така и по сгради, съоръжения с постоянен и временен характер. 
Ресторантът към Националния стадион се запазва и се предвижда цялата зона между мостчето и него да се използва лятно време за открито кафене, като за сенници, чадъри и тенти ще се използват материали в неутрални цветове - бяло, нюанси на охра, зелено. В рамките на самия парк се предвижда възстановяване на плановата композиция от три кръгли танцувални площадки с различен диаметър, които към момента са съхранени на терена. ПУП допуска изграждане на естрада, както и поставяне на преместваеми обекти, но по индивидуални проекти. За лятната читалня се предвижда възстановяване по автентични данни, като преместваем обект на павилиона за книги е записано още в подробния устройствен план.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ