11 Май 2024събота06:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манджа с "Грами"

/ брой: 20

автор:Альона Нейкова

visibility 1014

Още преди същинското връчване на "Грами" бе ясно, че на тазгодишното събитие ще се наблегне не само върху отличията и забавлението. Но юбилейната церемония, вместо в триумф на музиката, се превърна в пореден фарс.
По време на събитието появата на звезди с бели рози трябваше да е в знак на солидарност с жертвите на сексуалното насилие. Обаче някои от известните личности обърнаха каузата на нелеп пърформанс, позирайки с цветята така, все едно не знаят какво точно да ги правят - забодени в деколтета, закичени на раменете и дори пъхнати в устата.
Откровената суета и неуместната кичозност бяха подплатени и с явното политизиране на вечерта. Събитието, което би трябвало да акцентира на най-доброто в музикалния жанр, не пропусна да награди странното иронично парче, тенденциозно кръстено на Путин. За баланс, или по-скоро по традиция, доста от времето на церемонията бе отделено на сегашния американски президент: водещият бе подготвил специален клип, в който известни личности четат откъси от книгата "Огън и ярост", посветена на задкулисието на администрацията на Тръмп. И ако на рапъра Снуп Дог и диджей Халед донякъде им отиват подобни изяви, доста смехотворно изглеждаше Хилъри Клинтън. Бившата първа дама като че ли с радост прие тази "утешителна награда", използвайки възможността да си върне по абсолютно незрял начин за загубата на президентските избори.
А членовете на звукозаписната академия, отговорни за избирането на носителите на "Грами", явно съвсем забравиха, че трябва да са малко по-съобразителни в контекста на последните събития, свързани със сексуалната дискриминация. И сега се налага да се правят, че не забелязват упреците за пренебрегването на представителките на нежния пол при награждаването: само една жена взе отличие в главните номинации, а като цяло от 86 категории дамите получиха едва 17 приза.
Не бива да се заблуждаваме обаче, че такива изцепки удовлетворяват истинските ценители на "Грами". Обиденият Джей-Зи, който не бе удостоен с нито една статуетка от 8 възможни, тоталното игнориране на постиженията на Лейди Гага, Кеша и хита "Деспасито", обявен за песен на 2017-а, са само част от пикантните драми на тазгодишната церемония.
Жалкото във всички подобни прояви напоследък е, че в името на рейтинга те се стремят най-вече да скандализират и политизират обществото, а не да се съсредоточат върху първоначалната си мисия. Явно авторите на сценарии за такъв тип събития намират за твърде скучно да акцентират само върху постиженията в изкуството.

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 337

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 334

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 351

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ