Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Ех, че "битка"!

  240   0Ех, че кеф! Прокуратурата погва богаташите. Като всяка година. А ние да цвилим от щастие. Все едно не е имало операция "Тузари" досега. И не снимаха хасиенди с вертолет. Като че ли нямаше акция "богаташ без трудов стаж", за да проверяват децата на големците откъде имат средства за коли. Заричаха се да претръскат богатите, дето се осигуряват на минимална работна заплата. И софтуер на НАП определяше рисковите за хазната граждани. Все екшън мерки по екшън планове за борба с корупцията.
Сега пушилката се вдига отново. Заради европредседателството ли? Пиарът се изтърка, но не им пука. Подготвят ни за прилагането на антикорупционния закон. Ще почнат с едното списъче (за рекет), после - с другото. Като с "тефтерчето". Ще изгори и някой треторазряден гербаджия - ако Той прецени, за назидание. За нас - прах в очите, че подхващат корупцията. Не може да им се отрече - правят го скоро след вота на недоверие, за да кажат, че опозицията напразно се е пънала. "От нищо правим нещо и веем знамената..."
Гърмят с пиара, но срамежливо мълчат колко от шумно оповестените в годините скрити данъци реално са влезли в бюджета. И колко от ревизионните актове са паднали в съда.
Преди три месеца еврокомисарят по правосъдието Вера Юрова каза: "Всеки път, когато се срещна с г-н Цацаров и когато имам възможност да обсъждам с него тези теми - реформата и работата на прокуратурата и нейните структури, той дава убедителни знаци за напредък. Винаги, когато се срещна с него, оставам с впечатление, че всичко в България е наред. След това виждам фактите, цифрите, резултатите и в мен се появяват съмнения за това дали наистина всичко е толкова прекрасно."
Веете знамената за бентлитата, а за санирането и обществените поръчки, облажили кумове и сватове (ГЕРБ и сие) мълчите като цаци. Ех, че "битка"!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"