Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Цитати

Георги Георгиев

31. Януари 2018 , брой: 21   471   0"В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира". Това е част от гневната филипика на председателя на НС Цвета Караянчева към президента Румен Радев, който говори за ниското обществено доверие към парламента.
Шест дни по-късно няма никакво катастрофично говорене. Има катастрофа. Така всеобхватна, толкова тежка и безпощадно поразяваща мозъчните клетки, че всички с изключение на ГЕРБ онемяха. Делян Добрев оставен в нарушение на Конституцията в парламента. От депутатите на ГЕРБ, които знаеха какво правят. Основният закон бе погазен заради един всеобщ вопъл: "Сега е Делян, утре кой ще бъде?" Думите са на Караянчева, но страховете са общи. Както и неадекватността. Ето, цял един председател на правна комисия се прави, че няма решение на КС: "Подчертавам, че са изцяло пресилени и спекулативни твърденията на БСП, че иде реч за незачитане на конституционните норми". Това е Данаил Кирилов. От ГЕРБ.
ГЕРБ са спокойни. Те знаят, че наглостта може да бъде победена само от свръхнаглост. Нещо като - няма да ходя на вота на недоверие, защото ще говоря каруцарската. Това пък е Бойко Борисов. Основател на ГЕРБ. Каквото посадиш, това никне.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"