Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Фарс с лъвчета

Ина Михайлова

1. Февруари 2018 , брой: 22   1567   0Колко време, в обширни материали по вестниците и куп интервюта по телевизиите, ни занимават с две лъвчета. Прокуратура, протести, олигарси... И най-накрая, кат пръв звероукротител и ветеринар, Бойко Борисов взе, че реши и тоз проблем на държавата. Зелен е човекът, а не диктатор! И зорът му е един: да спрат тези протести за лифтове, за лъвчета, за конвенции.
Лъвчетата са просто фон, на който лъсна перверзията, в която живеем. Можеше да спасим животните и тук и да им се радват в зоопарка децата. Но за да няма протести, които да Му нарушават дневния ред и международния авторитет - в Холандия. А на общинарите от Пазарджик, дето бяха готови да приемат Масуд и Терез, премиерът обеща други лъвчета. От Варна. Е, малчуганите в Холандия ще гледат живи лъвчета, нашите в Пазарджик - "Нешънъл Джиографик". Нали могат да станат премиери и като четат "Винету"?!
Лъвчетата тук щели да бъдат осиновени от Делян Пеевски, викат. Къде по света не е така? Ама кой да мисли. По-лесно е да отрежеш главата, отколкото да подстрижеш косата.
Пълен резил е премиер на държава, който се бие в гърдите с магистрали и геополитически мисии, да решава съдбата на две лъвчета. Сега "Да, България" ще излее кофи с мастило, че са спасили лъвчетата. Ама дума няма да обелят, че част от протестиращите и хабер си нямаха за какво ги домъкнаха пред Министерския съвет. Повечето от тях срещу 30 сребърника и лисугери ще спасяват.
Превърнахме се в държава на фарса. Лъвчета, Бистришки тигри, котараци... Борисов ни докара до това дередже. Депутатите Му гласуват по указания, министрите Му изпълняват заповеди, а той еднолично разпределя всеки лев (и лъв) и решава всичко. И трепери от всеки протест. Вече е готов аслани да изнася и камили да внася, само да не му викат под прозорците.
Ама вие сериозно ли? Две лъвчета, някакви маргинали, организирани от фейсбук... Абе, в България и хора живеят!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"