24 Април 2024сряда08:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Театър "Весел" с пъстър афиш през февруари

Куклените актьори от Русе, Габрово, Търговище и Пловдив играят пред търновска публика

/ брой: 22

автор:Дума

visibility 56

Театър "Вeсел" очаква на сцената на НЧ "Искра" във Велико Търново спектакли, избрани от репертоара на едни от водещите театри за деца в България. Освен добре познатите актьори от куклените екипи от Русе, Габрово и Търговище, редовно гостуващи на търновските зрители, специален гост ще бъде съставът на Държавния куклен театър в Пловдив. През февруарските съботи любителите на кукленото изкуство ще имат своята емоционална среща с богата палитра от интересни герои - както класически, така и съвременни персонажи, информира Веселин Василев.
"Супер д-р Димитров" е първото заглавие, подбрано от афиша на Държавния куклен театър в Търговище. Изключителната актьорска игра и хуморът превръщат постановката в театрален празник. Спектакълът е истински пример как чрез изразните средства на кукленото изкуство театърът може - без дидактика - да учи и да възпитава. Въздействаща музика, оригинални диалози, атрактивна сценография са характерни за представлението.
"Дядовата ръкавичка" е спектакълът, поканен да гостува през втората февруарска събота. Кой не помни онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Любима приказна история за поколения българи, която ще бъде разказана от актьорите на Габровския куклен театър. "Пепеляшка" на ДКТ Русе ще зарадва любителите на класическите заглавия. Вечната история за красотата на приказния дворец, разказана в съдбата на бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра... Добротата накрая възтържествува - и на сцената, и в детските души. Какъв би бил смисълът, ако децата не превръщат своите мечти в реалност?
"Косе Босе" е съботната изненада, подготвена от театър "Весел" за последния февруарски уикенд. Артистите от Пловдивския куклен театър ще изиграят едноименния спектакъл. Представлението е облечено в атрактивна визия, преплетена с щедра доза първокласен хумор. Динамичната музика и яркото актьорско присъствие изграждат запомнящ се съвременен театрален продукт.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на театър "Весел" се осъществява с  подкрепата на община Велико Търново.


Веселин Василев


"Косе Босе" на Пловдивския куклен театър


 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ