20 Май 2024понеделник06:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

62% от българите имат доверие в МВР, едва 21% в съда

/ брой: 22

автор:Дума

visibility 481

Българите имат доверие в МВР и биха подали жалба в полицията, ако се наложи. Но когато се стигне до съдебната власт, сънародниците ни са далеч по-резервирани. Това показват данни от проучване на изследователския център "Тренд", публикувано вчера. Анкетата е проведена "лице в лице" сред 1002 пълнолетни респонденти и е осъществено между 10 и 18 януари 2018 г.
62% биха се обърнали към полицията при заплаха за личната им сигурност. Едва 21 на сто обаче имат доверие в ефективността на съдебната власт. Толкова са процентите и по отношение на доверието в законодателната система. 
Близо 30% не се чувстват сигурни в дома си, показва допитването. 90 процента посочват, че в последната година нито те, нито техни близки са били обект на грабеж или нападение. У 8% от респондентите има страх от насилие от страна на полицията. 78% се страхуват от крадци, две трети - от хора от ромски произход, хулиганите притесняват 69 на сто. Едва 2 процента декларират, че се страхуват от насилие от страна на съпруг/партньор, а 92% отговарят отрицателно.
Данните показват, че най-вече живеещите в малките населени места и селата биха се обърнали към полицията. 73% от хората посочват, че биха подали жалба в полицията, запитани каква би била реакцията им при нарушаване на личната сигурност. 22% посочват, че биха се защитили сами, включително с насилие, при ситуация, в която е нарушена личната им сигурност. 4 процента биха останали пасивни в такава ситуация.

 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1435

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1386

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1408

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1530

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1454

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1549

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1352

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1665

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1640

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1551

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ