19 Април 2024петък16:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Периодика

Нов брой на списание "Пламък"

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 1247

На пазара е вече четвъртата книжка за 2017 година на алманаха за изкуство и публицистика "Пламък". Тя започва с "И после тишина" на актьора и поета Мартин Парушев. Ще се потопите в новите стихотворения на Александра Ивойлова, Ивайло Дамянов, Веска Гювийска, Любен Лачански, Анчо Анчев, Атанас Капралов, Алина Стоянова, Димитър Златев, Красимира Милчева, Дарина Анастасова, Росен Желязков, както и в новата проза на Румен Шомов, Банко П.Банков, Стоян Бойчев, Елена Христова, Весела Кацарова, Йордан Калайков, Радосвета Калоянова, Ася Дертлиева, Ралица Райкова. Дебют на страниците на Гео-Милевото списание прави Елина Иванова с разказа си "Българската мечта". Може да прочетете и откъс от новата книга на Цветан Пешев "Коза ли е, риба ли е", както и преводи от немски на Станко Нацев. Юбилеите на Найден Вълчев и Владимир Зарев са отбелязани с материали съответно от д-р Елена Алекова и проф. Михаил Неделчев. В броя има критически отзиви от проф. Симеон Хаджикосев, Михаил Михайлов, Драгомир Шопов, Продрум Димов, Ивета Данаилова. За метафорите като химери на свръхсъзнанието е статията на проф. Боян Лалов, а за свободата и националния словесен лад в "Епопея на забравените" - на Владимир Стоянов. Атанас Тончев ни припомня за творчеството на един позабравен писател - Славе Езеров. За капитализма, либералната глобализация, информационната война и капиталистическият културен елит разсъждава писателят Александър Гочев. Броят е богато илюстриран с картините на художничката Здравка Лисийска.



 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ