20 Април 2024събота14:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Диктатура

/ брой: 23

автор:Боян Бойчев

visibility 118

Според новите учебни програми по история, такава у нас е имало само по време на "комунистическия режим".
Само че...
Скоро ще ме изкарате диктатор, каза премиерът преди дни.
Диктатурата е автократична форма на управление, при която властта е концентрирана в една личност или ограничена група от хора.
Ами не е ли така днес?
Да видим признаците.
Нарушаване на човешките и гражданските права. Къде остана свободата на словото, на убежденията? Дори налагането на новите учебни програми също става под диктат, истината за "комунизма" е единствена и официална, друго мнение е невъзможно, мозъците на децата трябва да бъдат промити.
Зависима съдебна система. Е? Да сте видели у нас корумпиран политик или бандит-бизнесмен, вкаран в затвора?
Цензура в пресата и медиите. Повечето медии, включително националните, налагат цензура и са верни на управляващите. Нашето светло бъдеще е свързано единствено с НАТО и ЕС. Социализмът е нещо лошо, мракобесническо. Друго мнение не може да бъде чуто.
Манипулиране на избори. Да си спомним Костинброд. А в по-малките населени места се гласува... феодално. Тоест, каквото каже местният феодал.
В Народното събрание пък се гласува според есемеси. Така то се превърна в орган, който да наложи легитимно властта на една партия и нейния лидер. Различното мислене не само не е желателно, то на практика е невъзможно.
Само че нашенската диктатура е подвластна на друга диктатура. И нашият шеф трябва да се отчита пред другите шефове - от Брюксел. Каквото кажат, това е. Пресен пример - Истанбулската конвенция, налагат ни да я приемем на всяка цена. В това отношение се сещам за администратора от фейлетона на безсмъртния Алеко, който мачка по-нисшестоящите, а пред по-висшестоящите е готов на всичко, за да им се хареса. Звънец на масата да има.
И друг диктатор има - световният жандарм. Има ли по-голяма диктатура от американската външна политика? Тя налага американското влияние с всякакви средства: от икономически натиск до военна сила. Санкции срещу Русия, тя е враг. Подкрепяйте и не смейте да се противопоставяте. 
За каква демокрация говорим? Това си е чиста диктатура.
Обаче народът си мълчи. По-голямата част псува тихо по кръчмите, другата си върти далаверите типично по байганьовски. Както сме свикнали от столетия.
И пак Алеко да си спомним, разочарования, който преди повече от 100 години стигна до извода, че човечеството роди друг господар - капитала.
Новият диктатор.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ