Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Малката буква

Георги Георгиев

2. Февруари 2018 , брой: 23   811   0Трябва да бъде оценен по достойнство византийският похват на гръцката дипломация. Това да предложиш името на съседна държава да бъде с малка буква, слято с друга дума - "Горнамакедония" е перфидно унижение, заточено от хилядолетна традиция (стр. 8). Ще бъде изключително интересно да се види колко силно ще огънат американците македонците в желанието да си осигурят още пушечно месо за НАТО.
Ще бъде обаче още по-любопитно каква ще бъде реакцията на българското правителство, ако вземе та случайно мине номерът с хибрида "Горнамакедония". Работата е там, през август м.г. външният министър Екатерина Захариева заяви за македонската "Телевизия 24", "че България не би се съгласила с думите "Северна", "Горна", "защото за нас това е Пиринска Македония".
Ако думата "Горна" влезе в бъдещото название на държавата Македония, то това ще бъде пълният и окончателен крах на балканската политика на Бойко Борисов. Това ще означава, че две съседни държави, под егидата на САЩ се договарят за наша сметка, след като американците са акуширали на договора ни за дружба с едната от тях. Пълно изработване.
Но да не бързаме. Нищо още не е решено. Може пък да има политика на тихите стъпки, за държави с малка буква, която се прави безгласно. Успех!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"