25 Април 2024четвъртък06:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 59

Пирин подкрепи свой служител, набит от кмета на Симитли
Ръководството на Пирин подкрепи своя служител Велислав Елезов, който се обърна към съда заради конфликт с кмета на Симитли Апостол Апостолов. Елезов твърди, че бившият футболен рефер му е нанесъл тежък побой на стадиона в Крупник, където се игра контролата между Септември Симитли и Ботев Ихтиман (1:0). "Всички сме съпричастни с Елезов и го подкрепяме безрезервно в битката му за право и справедливост. Смятаме, че Република България е демократична и правова държава, в която споровете следва да бъдат решавани пред компетентните власти. Разчитаме на правоохранителните органи и съдебната власт да достигнат до обективната истина и тя да стане обществено достояние", съобщиха "орлетата". В своя защита самият Апостолов, който е и президент на Септември, обяви, че въобще не е присъствал на стадиона, а от Ботев потвърдиха думите му. Кметът е баща на младия депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов, който е и международен футболен съдия.


Демирева с победа и личен рекорд
Мирела Демирева започна сезона по великолепен начин. Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 победи със 195 см в първия си старт за годината на турнира от сериите на IAAF World Indoor Tour. Тя записа и личен резултат на закрито. Българката изпревари световната вицешампионка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Укр) и Катерина Табасник (Укр), които с по 192 см разделиха второто място.


43-годишната Венелина Венева отново е шампионка
Неостаряващата Венелина Венева-Матеева се окичи с осмата си държавна титла на висок скок в зала. 43-годишната лекоатлетка триумфира в скока на височина със 180 см. Ветеранката бе над всички в столичната "Асикс Арена", като покори тази височина от втори опит. Преди това тя премина от раз 166 и 170 см, а със 175 см се справи от третия път. Среброто остана за Валерия Кадийска със 166 см, а с бронза също със 166 см се поздрави Елеонора Драгиева.


Резултати
Контроли
Лудогорец - Арсенал Тула (Рус) 1:0 Шверчок (27);
Левски - Санкт Гален-2 (Швейц) 2:1 1:0 Вутов (26-д) 2:0 Костов (43) 2:1 Валентино (53); Дунав - Шинник Ярославъл (Рус) 0:0; Царско село - Рустави (Груз) 2:0 1:0 Георгиев (72)
2:0 Диков (86); Монтана - Динамо Враня (Сърб) 0:0; Несебър - Карнобат 2:1; Ботев Гъл - Марица Пд 1:1; Литекс - Първа атомна 5:0; Поморие - ЦСКА 1948 1:0; Созопол - Черноморец Бс 3:0; Нефтохимик - Загорец 1:1

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ