27 Април 2024събота02:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Виолета Радомирска пее Кармен

Певицата ще се въплъти в героинята на Бизе на 9 февруари в Софийската опера

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 1465

Виолета Радомирска, която пее основно в Швейцария, Германия и Австрия, на 9 февруари ще изпълни ролята на Кармен в едноименната опера на Бизе. Ден преди нея известното мецосопрано Надя Кръстева ще изпълни същата роля, научи ДУМА от Операта. На висотата на Кръстева е и Виолета Радомирска, която чуждестранната критика оценява като изключителна Кармен. Тя е млада, но опитна и по свой начин обогатява известния образ. Двете - и Надя, и Виолета са много различни, но и близки по начина, по който се сливат с героинята, създадена от Бизе. Талантливи, ефектни певици, които не само пеят, но и танцуват с неподправен чар и разкриват сложния характер на Кармен - жена, която търси чрез възвишеното в любовта себе си.  
Темпераментът на Кармен отговаря и на артистичния заряд на Виолета Радомирска, която  се утвърждава като една от желаните Кармен по световните сцени. За "Кармен" на режисьора Пламен Карталов Кръстева казва: "В кариерата си съм участвала в 14 продукции на операта по света, но никога в толкова изпипана постановка." Академик Пламен Карталов изчиства "Кармен" от всички постановъчни клишета, наслоени през годините. В неговата версия Кармен е рефлексия на трагична вина от древногръцка трагедия, но и на древния японски театър Но, който също мотивира избора му за бягство от познати интерпретации.
Представленията са на 8 февруари от 19 ч., когато Надя Кръстева ще бъде в ролята на Кармен.  Участват още Костадин Андреев, Никола Мияйлович (Ескамилио), Илия Илиев, Хрисимир Дамянов, Светозар Рангелов, Атанас Младенов, Цветана Бандаловска, Диана Василева, Цветелина Коцева.   Диригент e Григор Паликаров. На 9 февруари от 19 ч. в ролята на Кармен публиката ще види Виолета  Радомирска, както и Даниел Дамянов, Веселин Михайлов, Илия Илиев, Красимир Динев, Светозар Рангелов, Атанас Младенов, Радостина Николаева, Диана Василева, Цветелина Коцева.
Операта "Кармен" ще участва в седмото поред гостуване на Софийската опера и балет в Япония през сезон 2017/2018.
Виолета Радомирска е родена в София, където завършва музикалното си образование в Държавната музикална академия. През 1999 г. става член на интернационалното оперно студио в Цюрих. През 2002-2006 г. Радомирска е част от трупата в операта в Люцерн, където участва в "Кармен", "Вълшебната флейта", "Прилепът" и др. От 2004 г. Радомирска е част от трупата на Операта в Бил (Швейцария), където изпълнява централни мецосопранови роли, сред които "Пепеляшка", "Хубавата Елена" и др.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ