25 Април 2024четвъртък18:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 39

Резултати
Тенис
Квалификации "София Оупън"
I кръг: Александър Лазаров - Оскар Оте (Гер, №3) 7:6 (3), 5:7, 1:6; II кръг: Ернестс Гулбис (Лат) - Флориан Майер (Гер, №1) 6:4, 6:1; Мирза Башич (БиХ, №2) - Томислав Бъркич (БиХ) 7:5, 6:4; Йозеф Ковалик (Слвк, №8) - Оскар Оте (Гер, №3) 6:3, 6:3; Мартин Клижан (Слвк, №4) - Салваторе Карузо (Ит, №7) 1:6, 6:4, 6:3.
"Дейвис Къп", Световна група, I кръг
Франция - Холандия 3:1; Испания - Великобритания 3:1; Казахстан - Швейцария 4:1; Сърбия - САЩ 1:3; Япония - Италия 1:3; Австралия - Германия 1:3; Хърватия - Канада 3:1; Белгия - Унгария 3:2.



Националките за "Фед Къп" Изабелла Шиникова, Петя Аршинкова, Виктория Томова, капитанът на отбора Дора Рангелова и Джулия Терзийска (от ляво на дясно) заминаха за Талин, където ще играят в Група А на Евро-африканската дивизия
Снимка tenniskafe.com


Илиан Илиев привлече защитник и нападател в Черно море
Черно море привлече защитник и нападател. Уго Кононго и Радослав Василев подписаха с "моряците", след като изкараха успешни проби пред старши треньора Илиан Илиев. Кононго е ляв бек. Роден е през 1992 г. в Тулуза и е от конгоански произход, като има френски паспорт. Нападателят Василев за последно игра в кипърския Алки Ороклини, като е носил още екипите на Славия, Септември София, Любимец и Рединг U18.

Определиха Стоичков за "най-лошото момче" на Барселона
Мадридският вестник "Марка" направи класация на "лошите момчета" в Барселона. Лидер в нея е Христо Стоичков. Поводът е изказвания на Жерар Пике след 1:1 с градския съперник Еспаньол. Партньорът на Шакира е смятан за най-лош и цапнат през устата в тима. "Стоичков беше гений и фигура както на терена, така и извън него", пишат от "Марка" за Камата. След Ицо те нареждат Луис Енрике, Самуел Ето'о, Даниел Алвеш, Златан Ибрахимович, Луис Суарес и Пике.

Нефтохимик излъга ЦСКА в дербито
Нефтохимик продължава да е еднолично начело в класирането на Суперлигата. Момчетата на Найден Найденов надвиха ЦСКА с 3:2 гейма (16, 24, -30, -22, 10) в дербито на XVII кръг в зала "Васил Симов" в София. Така шампионите останаха начело с 14 победи, 3 загуби и 43 т., а "червените" се смъкнаха на трета позиция с 12/5 и 40 т. Най-резултатен в мача стана талантът на "червените" Пламен Шекерджиев с 26 т. 43-годишният Ивайло Стефанов добави 12. За бургазлии Георги Петров приключи с 19 т., а Жани Желязков с 18. "Очаквахме, че след първия гейм нещата ще бъдат по-лесни и така се стигна до този тежък мач. Подценяване не е имало", обяви треньорът на "нафтата" Найден Найденов.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 386

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 319

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ