Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Зографски се цели в топ 20

Марин Милашки

6. Февруари 2018 , брой: 25   94   0Владимир Зографски си постави за цел да се класира около 20-о място на Олимпиадата в Пьонгчан. Ски скачачът смята, че има тези възможности, защото на тренировки постига подобни резултати. Сега му остава само да потвърди постиженията си и на състезание. Според новия му треньор Матиаш Зупан (Слвн) тази цел е напълно постижима. Единственият българин - световен шампион в зимните спортове, макар и за юноши, ще стартира първи от нашите в Корея, като в четвъртък, ден преди официалното откриване на Игрите, са квалификационните скокове на малката шанца.
"Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата Олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега върху раменете ми няма онези свръхочаквания отпреди 4 години. Искам да направя достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировката и сега сме готови за добър резултат в Пьонгчан. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея", каза Зографски преди отпътуването си. За него това ще е втора Олимпиада. В Сочи той се класира 44-и на малката шанца и 47-и на голямата.
"Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието му. Той е много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал", каза Зупан. 24-годишният самоковец, световен шампион за юноши от Отепя 2011 и шампион на Зимната Универсиада в Осърблье 2015, работи със словенеца от 1 юни 2017 г. Зупан е олимпийски вицешампион отборно от Калгари 1988.

Ски скачачът Владимир Зографски замина за Пьончанг с надежда да попадне между първите 20
Снимка БОК (bgolympic.org)

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"