27 Април 2024събота01:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зографски се цели в топ 20

/ брой: 25

автор:Марин Милашки

visibility 405

Владимир Зографски си постави за цел да се класира около 20-о място на Олимпиадата в Пьонгчан. Ски скачачът смята, че има тези възможности, защото на тренировки постига подобни резултати. Сега му остава само да потвърди постиженията си и на състезание. Според новия му треньор Матиаш Зупан (Слвн) тази цел е напълно постижима. Единственият българин - световен шампион в зимните спортове, макар и за юноши, ще стартира първи от нашите в Корея, като в четвъртък, ден преди официалното откриване на Игрите, са квалификационните скокове на малката шанца.
"Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата Олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега върху раменете ми няма онези свръхочаквания отпреди 4 години. Искам да направя достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировката и сега сме готови за добър резултат в Пьонгчан. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея", каза Зографски преди отпътуването си. За него това ще е втора Олимпиада. В Сочи той се класира 44-и на малката шанца и 47-и на голямата.
"Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието му. Той е много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал", каза Зупан. 24-годишният самоковец, световен шампион за юноши от Отепя 2011 и шампион на Зимната Универсиада в Осърблье 2015, работи със словенеца от 1 юни 2017 г. Зупан е олимпийски вицешампион отборно от Калгари 1988.



Ски скачачът Владимир Зографски замина за Пьончанг с надежда да попадне между първите 20
Снимка БОК (bgolympic.org)

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ