19 Май 2024неделя17:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зографски се цели в топ 20

/ брой: 25

автор:Марин Милашки

visibility 433

Владимир Зографски си постави за цел да се класира около 20-о място на Олимпиадата в Пьонгчан. Ски скачачът смята, че има тези възможности, защото на тренировки постига подобни резултати. Сега му остава само да потвърди постиженията си и на състезание. Според новия му треньор Матиаш Зупан (Слвн) тази цел е напълно постижима. Единственият българин - световен шампион в зимните спортове, макар и за юноши, ще стартира първи от нашите в Корея, като в четвъртък, ден преди официалното откриване на Игрите, са квалификационните скокове на малката шанца.
"Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата Олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега върху раменете ми няма онези свръхочаквания отпреди 4 години. Искам да направя достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировката и сега сме готови за добър резултат в Пьонгчан. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея", каза Зографски преди отпътуването си. За него това ще е втора Олимпиада. В Сочи той се класира 44-и на малката шанца и 47-и на голямата.
"Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието му. Той е много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал", каза Зупан. 24-годишният самоковец, световен шампион за юноши от Отепя 2011 и шампион на Зимната Универсиада в Осърблье 2015, работи със словенеца от 1 юни 2017 г. Зупан е олимпийски вицешампион отборно от Калгари 1988.



Ски скачачът Владимир Зографски замина за Пьончанг с надежда да попадне между първите 20
Снимка БОК (bgolympic.org)

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1352

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1295

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1443

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1287

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1559

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1538

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1479

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ