19 Април 2024петък21:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

МОК не пусна в Пьонгчан оправданите руснаци

Говорителят на Думата вижда в решението страх от "стопанина" и "кукловода"

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 364

Международният олимпийски комитет отказа да удовлетвори молбата на Олимпийския комитет на Русия и да разреши на 15 от 28-те оправдани от Спортния арбитражен съд (КАС) руснаци да участват на Олимпиадата в Пьонгчан. Според официалното съобщение решението на съда не сваля подозренията за допинг прегрешения на тези руснаци, заради които им е било забранено да участват в Игрите. Забраната е и на двама треньори - на отборите по скелетон и шейнички Сергей Чудинов и Алберт Демченко.
13-те спортисти са Александър Третяков, Елена Никитина и Мария Орлова (скелетон), Татяна Иванова (шейни), Александър Легков, Евгения Белова, Максим Вилегжанин, Александър Бессмертних, Евгения Шаповалова и Наталия Медведева (ски бягане), Олга Фаткулина, Александра Румянцева и Артьом Кузнецов (кънки бягане).
Ден по-рано президентът на МОК Томас Бах изрази крайното си разочарование от решението на Спортния арбитражен съд и дори обеща да съдейства за реформирането му. Първият олимпиец препоръча на съда в Лозана да направи вътрешни структурни промени, за да се подобри работата си.
КАС отмени наложените наказания на 28 от общо 42-ма руски състезатели, а на други 11 намали доживотните санкции, но не ги допусна до участие в Пьонгчан. В решението си съдът се обоснова с липсата на достатъчни доказателства. МОК и Световната антидопингова агенция (WADA) посрещнаха на нож оправдателното решение на КАС, вследствие на което 13 от руските състезатели и двамата треньори подадоха нова заявка за участие в Зимните игри. Според МОК членовете на комисията, произнесла се по молбата, единодушно "са препоръчали на МОК да не изпраща покана" на тези 15 спортисти и треньори.
Реакцията от руска страна не закъсня.  Заместник-говорителят на Руската Дума Игор Лебедев заяви, че решението на МОК за недопускането на 15-те руснаци на Олимпиадата може да е повлияно от страх пред "стопанина". "Когато чух за решението на МОК за съдбата на спортистите ни, веднага изникнаха ругатни по адрес на майките им. Това решение намирисва. За него имаме хубавата руска дума "безгранично". За последен път се убеждаваме в политизацията на това решение. Видимо страхът от "стопанина, който е и кукловод в тази организация", е по-силен от решението на САС", заяви Лебедев пред руски медии.
"Корейците в общи линии ни поддържат, за тях най-важно е да проведат спокойна Олимпиада, но не изключваме провокации към нашите спортисти", коментира спортният министър Павел Колобков пред ТАСС за допуснатите руски спортисти под неутрален флаг в Пьонгчан.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ