20 Април 2024събота02:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Филаделфия Ийгълс с първи Супербоул

Том Брейди с рекорд в историята на финалите, но тимът му Ню Инглънд Пейтриътс не успя да защити титлата си

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 24

Филаделфия Ийгълс спечели 52-рия финал по американски футбол Супербоул след победа над миналогодишния шампион Ню Инглънд Пейтриътс с 41:33 на "Ю Ес Банк Стейдиъм" в Минеаполис. Първият трофей "Винс Ломбарди" в историята на "орлите" дойде след втория най-резултатен мач за титлата на Националната футболна лига, а куотърбекът им Ник Фоулс бе избран и за най-ценен играч (MVP). 13 години след като загуби от "патриотите" в 39-ия Супербоул, Филаделфия взе реванш, въпреки че позволи на миналогодишния MVP Том Брейди да раздаде пасове за рекордните в историята на финалите 505 ярда.
Популярната Пинк изпълни химна на САЩ преди мача. Новобранецът Джейк Елиът даде аванс на "орлите" с фийлдгол от 25 ярда след 7:05 мин. игра, а Стивън Гостовски изравни с шут от 26 ярда 3:38 мин. по-късно. В края на първата четвърт Алшон Джефри хвана 34-ярдова бомба на Фоулс и "орлите" поведоха с 9:3. На старта на втората част Гостковски удари гредата при фийлдгол от 26 ярда, а в следващото си нападение Ню Инглънд решиха да превърнат Том Брейди в "уайд рисийвър", но топката отиде извън обсега на избрания за MVP на редовния сезон ветеран. Ник Фоулс обаче успя в това, в което Брейди се провали. 34 секунди преди края на полувремето куотърбекът на Филаделфия улови пас на тайтенда Трей Бъртън в ендзоната и покачи на 22:12. Ню Инглънд протестираха за непозволено подреждане на "орлите", но след съвещание в комисионерския офис в Ню Йорк решението на съдиите да зачетат тъчдауна бе потвърдено.
По време на почивката Джъстин Тимбърлейк в третото си появяване на Супербоул направи зрелищно шоу с много музика, танци и светлинни ефекти. В едно от изпълненията певецът включи "задочно" и символа на Минеаполис - покойния Принс, който се "появи" на стадиона, благодарение на великолепна холограма.
В третата четвърт Гронковски показа нагледно защо е кошмар за всяка защита. Негов тъчдаун и такъв на Крис Хоугън снижиха разликата до 3 точки, като между двата се разписа Кори Клемънт, който овладя едва 4 паса, но с рекорд в кариерата си от общо 100 ярда. Последната четвърт започна при 29:26 за Филаделфия, а Ню Инглънд поведе за първи и последен път 9:22 мин. преди края на редовното време след втория тъчдаун на Гронковски и шампионите излязоха напред с 33:32. До края обаче топката бе тяхно притежание едва 73 секунди. "Орлите" направиха епична 7-минутна серия с ключов четвърти тъчдаун на Зак Ърц. Тайтендът, подкрепян от съпругата си Джули, световна шампионка по футбол с тима на САЩ от 2015 г., се разписа и 2:21 мин. преди края след 11-ярдов пас на Фоулс. Филаделфия не успя при опита за 2 допълнителни точки, а защитата измъкна "орлите" 12 секунди по-късно, когато Брандън Греъм изби топката от ръцете на Брейди и Дерек Барнет овладя на 31-ия ярд в половината на съперника. "Орлите" се задоволиха с фийлдгол на Елиът от 46 ярда (рекорден по дължина за новобранец на Супербоул), като дадоха един последен шанс на Брейди. Тогава "патриотите" стигнаха до центъра, но пасът на отчаянието на Брейди към Гронковски се озова на земята в ендзоната и времето изтече.    Поражението на Ню Инглънд бе пето във финалите, което ги изравни с Денвър на върха в антикласацията за най-много загуби за всички времена. "Патриотите" пропуснаха да се изравнят с Питсбърг Стийлърс, който единствен има 6 титли (от 8 участия в Супербоул ерата). Във Филаделфия след загубите в 15-ия и 39-ия финал подготвят първия шампионски парад за "орлите". От години Супербоул е най-гледаното спортно събитие в света, като аудиторията му надминава значително Олимпийските игри и футболните Мондиали.




Избраният за най-полезен играч в 52-рия финал за Супербоул куотърбек на Филаделфия Ийгълс Ник Фоулс (№9) държи трофея "Винс Ломбарди" на подиума пред собственика Джефри Лъри и старши треньора Дъг Педерсън след победата на "орлите" с 41:33 над Ню Ингланд Пейтриътс на "Ю Ес Банк Стейдиъм" в Минеаполис
Снимка БГНЕС

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ