26 Април 2024петък17:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С 30 хил. лв. глобяват пернишката Tоплофикация

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 32

Пернишката Топлофикация е глобена с 30 000 лева. Санкцията е наложена от РИОСВ заради неизпълнение на условията в комплексното разрешително. Нарушението е от февруари 2016 година, когато при проверка на екоинспекторите е установено, че на сгуроотвал "Седми септември" са постъпили 23 764 т отпадъци от дейността на ТЕЦ "Република" след допустимия за това срок. За транспортирането им операторът използвал съществуващите сгуропроводи, което също е нарушение на комплексното разрешително. Наложеното наказание на дружеството е 30 000 лв. Топлофикацията обаче е обжалвала и Районният съд в Перник е намалил глобата на 15 000 лв. След поредно обжалване, този път от РИОСВ, Пернишкият административен съд е отменил решението на Районния съд и е потвърдил изцяло наказателното постановление на директора на екоинспекцията. Решението не подлежи на обжалване и протест.
Както вече стана известно, токови удари оставиха в неделя 4 столични квартала в източните части на София без парно и топла вода. Още в събота от столичната Топлофикация предупредиха, че заради лошото време помпените станции в тази част на столицата работят с прекъсвания и това се отразява на качеството на топлоснабдяването. В неделя обаче се спука стар участък от главен топлопровод и затова спря топлоподаването към кварталите "Гео Милев", "Яворов" и части от "Слатина" и "Подуяне". От съобщение на топлофикационното дружество стана ясно, че аварията е отстранена, като около 22 ч. в неделя е започнало пускането на парното.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ