Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Новини

ГЕРБ не дават пари за култура, било лява идея

Дума

6. Февруари 2018   518   0Със смехотворни и абсурдни доводи от ГЕРБ - Габрово отказаха да отпуснат бюджет за проект, който да приближи местните младежи до културните събития в общината. Както ДУМА писа, мнозинството в местния парламент отхвърли идеята на левицата за въвеждането на "Културен чек". Става въпрос за ваучер на стойност 50 лева за всички деца и младежи от областта, който да им позволи да посещават културни събития през годината.
Предложението е ляво и не може да бъде прието от дясна политическа формация, бе коментарът на депутатът от ГЕРБ Николай Сираков. Нямало как десните да насърчават развитието на културата по този начин, смята герберът.
Той дори обясни как от партията му все още не виждат нужда да се насърчава допълнително културното развитие на младежите. А ако все пак от ГЕРБ идентифицират нужда от това, щели да стимулират друг вид взаимодействие между младежите и културните институции.

Мнението на Сираков е, че е обидно да кажеш на някой да отиде на театър, тъй като ще му платиш билета.
Интересно дали мнозинството в Общинския съвет в Пловдив е крайно ляво, след като там предложението бе прието, попитаха риторично от БСП в Габрово.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"