26 Април 2024петък22:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 186

Продадоха почти 80% от билетите
Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пьонгчан е реализирал повече от 826 000 продажби на билети за отделните състезания, съобщава Р-Спорт. Бройката представлява 77% от всички напечатани билети и се очаква спортните арени да бъдат пълни в повечето случаи. Към 5 февруари са продадени 77,3 процента от билетите. Това са 826 000. Като цяло за провеждането на Олимпиадата се грижат 55 684 души, като почти 15 000 от тях са доброволци, съобщиха организаторите.
 

Стомашен вирус постави под карантина 12 000
Вирус, който предизвиква стомашно-чревно разстройство, се превърна в проблем за организаторите на Олимпиадата в Пьонгчан. Заболели са 36 души, а общо 1200 са поставени под карантина, за да не се разпространи вирусът сред зрители и състезатели. "Няколко района са поставени под карантина, за да спрем разпространението на инфекцията сред зрители и състезатели. Сега около 1200 души от службата за безопасност временно не работят. Те са заменени от армейски подразделения. Този вирус не е опасен - обичайно след 2-3 дни симптомите изчезват", коментира изпълнителният директор на Олимпийските игри Кристоф Дюби. Симптомите на норовируса включват гадене, повръщане, диария, стомашни и мускулни болки, главоболие и температура. Произходът на вируса не е установен, а домакините проверяват питейната вода и хранителните продукти, които са използвали заразените.


Може да отменят ски-състезанията заради ниски температури
Президентът на Международна федерация по ски Джанфранко Каспер заяви, че ски-състезанията на Олимпийските игри в Пьонгчан може да бъдат отменени, ако температурата падне под минус 22 градуса. Той уточни, че и влажността на въздуха може да окаже влияние за решението. Ако е ниска, то състезанията ще може да се проведат и при минус 30 градуса, но в противен случай минус 22 е пределен показател. Според метеорологичните прогнози в близките дни температурата ще бъде висока за сезона, колебаейки се около нулата.



Японецът Даичи Хара изпълнява салто на тренировка на трасето за бабуни в дисциплината фрийстайл в снежния парк "Феникс" край Пьонгчан
Снимка БГНЕС

Раздадоха 215 000 лв. на "Нощта на шампионите"
Българските спортисти получиха общо 215 000 лв. на церемонията, на която бяха отличени най-добрите за 2017 г. Организатори на събитието бяха Българският спортен тотализатор и Министерството на младежта и спорта, като парите са осигурени от тотото. Лъвският пай заслужи Спортист №1 на България Григор Димитров, който получи 50 000 лв. Наставникът му Дани Валверду бе зарадван с 10 000 лв. 50 000 лв. взеха и гимнастичките от националния ансамбъл. Толкова получи и треньорката на грациите Весела Димитрова, която стана и Треньор №1 на 2017 г. в анкетата на в. "Труд". В категория "Млад спортист на България до 14 г." световният шампион по таекуондо WTF за кадети Александър Джорджев и неговият треньор Христо Михалчев взеха по 5000 лв. В категория "Млад спортист на България до 18 г." осмият от световното за мъже по плуване на 200 бътерфлай Антъни Иванов заслужи 10 000 лв., а треньорът му Николай Вакареев - 5000 лв. Със същите премии за възраст до 23 г. бяха възнаградени боксьорът Даниел Асенов и треньорът му Димитър Мутафов, както и най-добрият ни спортист с увреждания Ружди Ружди и наставникът му Радостин Тодоров. ММС  връчи почетния "Венец на победителя" на спортните легенди Христо Бонев, Николай Бухалов, Йордан Лечков, Иван Лебанов, Петър Киров и Методи Савов.

Италианци оцениха Лудогорец на 45,2 млн. евро
 Футболистите на Лудогорец бяха оценени на 45,2 млн. евро от "Гуерин Спортиво". Реномираното италианско списание отделя специално внимание на българския шампион по повод предстоящите мачове с Милан от Лига Европа. "Разград се намира в долината на р. Бели Лом. Общината е с 53 хиляди жители и взе от София етикета "столица на футбола в България". Лудогорец спечели шест поредни титли, точно както направи Ювентус. Клубът е лидер в България и се ръководи от бизнесмена Кирил Домусчиев, който управлява множество компании. Опонентът на Милан елиминира Лацио през 2014 г. и се класира за 1/8-финалите. "Росонерите" никога не са отпадали от българи - 5 от 5", пишат италианците. Първият мач е на 15 февруари в Разград, а реваншът е на 22-ри в Милано.
 
Резултати
Контроли
Левски - Гзира Юнайтед 2:1 1:0 Яблонски (21) 1:1 Самб (37) 2:1 Нашименто (52-д); Царско село - Кайсар (Азер) 1:1 1:0 Коруджиев (65) 1:1 Байжанов (74); ЦСКА 1948 - Созопол 3:0 1:0 Петков (38) 2:0 Стефанов (62) 3:0 Цаковски (79); Локо Пд - Младост Лучани (Сърб) 0:1.


13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ