Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

И ски бегачите заминаха за Корея

Марин Милашки

7. Февруари 2018 , брой: 26   128   0Още една група олимпийци отлетя за Пьонгчан. С полет през Истанбул за Южна Корея заминаха тримата ни представители, които извоюваха квоти в ски бягането - Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, техните треньори Пламен Недялков и Иван Бургов и докторът на делегацията Първан Първанов.
"Фокусирали сме се в дисциплините в свободния стил. Насочили сме подготовката към строго определени стартове и няма да се разпиляваме както преди във всички дисциплини. Двете момчета се подготвят и за отборния старт, а всички ще участват и в спринта. Антония Григорова имаше леки здравословни проблеми с вирус през последните дни, но вече всичко се надяваме да е наред. Останалите са здрави и вярвам, че ще дадат най-доброто от себе си точно по време на Олимпиадата", заяви преди заминаването старши треньорът Пламен Недялков.
Снощи за Пьонгчан замина и предпоследната група олимпийци, между които бяха надеждите ни за медали в сноуборда Александра Жекова и Радослав Янков, колежката им Теодора Пенчева и състезателката в алпийските ски Мария Киркова, която ще се състезава на четвърта Олимпиада.

Треньорите на ски бегачите Пламен Недялков и Иван Бургов и олимпийците Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов (от ляво на дясно) получиха лъвчета за кадем и българския флаг преди отлитането за Пьонгчан
Снимка БОК

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"