28 Март 2024четвъртък19:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роси искал да работи за бъдещето на Левски

Италианецът доволен от зимната селекция на "сините"

/ брой: 26

автор:Владимир Николов

visibility 513

Италианският треньор на Левски Делио Роси даде пресконференция при завръщането на "сините" от лагера в Малта и изрази задоволството си от направената селекция и подготовка в средиземноморския остров.
"Ние бяхме избрали тези футболисти и трябваше да изчакаме по една или друга причина, за да вземем точно тях, въпреки че ни бяха предложени и други. Естествено, че на мен ми се искаше да дойдат по-рано, но това не беше възможно", заяви Делио Роси. "Мачовете, които изиграхме, бяха едни тренировки, това не бяха контроли. Сега трябва да допълним това, върху което сме работили и върху системата, както и да добавим преди всичко бързина. Моята задача е да доведа новите играчи, които дойдоха по-късно, до нужната кондиция. Ние бяхме избрали тези футболисти и трябваше да изчакаме по една или друга причина, за да вземем точно тях, въпреки че ни бяха предложени и други. Естествено, че на мен ми се искаше да дойдат по-рано, но това не беше възможно, но взехме точно тези, които искахме", коментира италианецът и подобно на колегите си от водещите европейски първенства се пошегува, че е поискал Кристиано Роналдо, но той не пожелал да дойде, както и Гонсало Игуаин и Пауло Дибала, които също не се съгласили да играят на "Герена". "Взехме играчи, които искат да играят при нас и са подходящи, още повече като се има предвид, че това е зимният трансферен прозорец, така че изборът на футболисти не е толкова голям, колкото в началото на сезона. Поставили сме си високи цели, но ако не ги постигнем, трябва да анализираме причините". Според Роси групата, с която работи в момента, е твърде голяма и отборът ще трябва да се раздели с няколко футболисти. "Ние в момента участваме в два турнира, имаме 26 футболисти, всеки кръг аз мога да използвам 18 човека, което означава, че 7-8 човека няма да бъдат в групата. Аз не мога да дам на всички едни и същи възможности", обясни Роси. Той изтъкна още, че е доволен от изявите на юношите, които взе на лагера в Малта. "Винаги работя и в перспектива за бъдещето на отбора. С удоволствие бих ги използвал в мачовете, но сега има футболисти с по-големи възможности от техните. Младите трябва да развиват качествата си и да са сигурни, че ще дойде и техният момент да играят в голям клуб като Левски. Не искам да бъда продавач на илюзии. Левски не е отбор от ниско ниво в България и винаги трябва да излиза за победа", категоричен е Роси.
Вторият капитан на "сините" и любимец на феновете Роман Прохаска пък заяви, че няма разминавания между него и клуба относно евентуален нов договор, но още не е имало конкретни разговори. "Имам мотивация да съм в Левски. Най-голямата ми цел е да вдигна трофей с Левски, досега не ми се е случвало. От клуба казаха, че искат да ми продължат договора, аз казах "окей" и това е. Не сме говорили нищо. Имам голяма мотивация. Дали отборът ще е по-силен през пролетта? Свършихме добра работа, тренирахме много здраво, което е добре според мен. Имахме нужда от по-тежка подготовка. Новите ми харесват, надявам се, че ще вдигнат нивото на Левски - те затова са тук, за да вдигнат нивото. Надявам се това да се случи", каза словакът.



Треньорът Делио Роси и словашкият халф Роман Прохазка дадоха пресконференция след завръщането на Левски от лагера в Малта
Снимка БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ