26 Април 2024петък01:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И тия подвиха опашки

/ брой: 26

автор:Валентин Георгиев

visibility 1114

Водевилът на работодателите за протести, с който дни наред разсмиваха целокупното българско население, приключи безславно след среща с Батман Борисов и енергийни "спецове" на ГЕРБ. След като предния ден поискаха оставката на ресорната министърка Теменужка Петкова, вчера същите подвиха опашки и заредиха познатите ни клишета за "ползотворна среща", "дълбоки реформи в енергетиката", разни стратегии и законодателни промени за "повече прозрачност" и конкуренция... Както се казва, от пусто в празно - на това му се наслушахме години наред. Даже Петкова не присъства на сгледата, а вместо нея "напредъкът" пред медиите отчете шефът на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.
От мъглявите приказки и обещания, с които до 2 седмици щяло да се сложи "ред в сектора", не става ясно с какво точно Борисов е запушил устата на Домусчиев и компания. Врътката им на 180 градуса, която потуши писъците за "безобразията в енергетиката", бе повече от очаквана. Не защото някой е вярвал, че въпросните работодатели ще излязат на паветата да протестират със своите лимузини срещу властта, а защото стратегията на Борисов да притъпява всяко недоволство се оказа работеща. Самият той на няколко пъти вече размахва пръст на всеки, който застрашава лежерната "стабилност" в чест на  европредседателството му. И даде да се разбере, че няма да допусне подобни "бунтове", които да петнят ореола му.  
Но ако няколко отпуснати милиона "от резерва" за МВР, за БАН или за СУ, в разрез с всякакви бюджетни правила и закони, обясняват логиката на всеки отказ от протест, то какво ли е обещано на бизнеса? Ще разберем съвсем скоро, защото е повече от ясно, че "компенсацията" ще се стовари върху обикновените хора, които ще трябва и този път да поемат удара и да платят солидарно. За егото на един и кефа на други.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ