Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Фалшиви новини

Георги Георгиев

7. Февруари 2018 , брой: 26   656   0След като в съавторство с колегата си Йордан Цонев написа закон срещу офшорките и закон за "вторичното разграбване на КТБ", сега Делян Пеевски, заедно с други депутати от ДПС, е подготвил и проектозакон за печатните медии. Някой ще каже - как така Пеевски пише закони, като не ходи в парламента, но други пък, като ходят всеки ден, да не би да са написали нещо. Само за сведение. Пеевски имаше едно време и офшорни фирми, и заеми от КТБ, има и вестници.
Депутатът от ДПС не крие, както е написал в писмо до медиите, че причина за вчерашното му законотворчество са "определен кръг медии, финансирани основно от подсъдими лица или чуждестранни грантове", които непрекъснато пишели за него фалшиви новини. Не е трудно да се досетим, че това вероятно са онези същите издания, които преди време подготвиха и представиха "Бяла книга за свободата на медиите в България". Основен герой в нея бе Делян Пеевски.
Излиза, че свободата на словото и състоянието на медиите е функция на конфликт между две групи собственици на медии. Това не е съвсем така. Ние сме на дъното поради това, че ни управлява диктатор, който разпределя едни порции, за които се бият едни хора, които имат едни медии, които пишат едни работи. Но това, разбира се, са фалшиви новини.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"