24 Април 2024сряда11:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шенген друг път

/ брой: 27

автор:Ина Михайлова

visibility 239

Холандия ще ни подкрепи за Шенген... ама друг път. Така най-простичко може да се обясни резултатът от разговорите на "четири очи" между Бойко Борисов и холандския му колега Марк Рюте. Мило и трогателно двамата се потупваха пред камерите, а Рюте сподели "Аз харесвам този мъж, той харесва мен." (Мале...!) Вълнуващо Борисов обясни как Марк носи в джоба си листчето с картинката на Западните Балкани. Умилкващо премиерът ни плонжира пред Рюте, обяснявайки как Холандия е най-големият инвеститор у нас и очевидно холандският бизнес ни имал доверие. За онези, които още не знаят, става въпрос основно и най-вече за компанията майка на "Лукойл", която е регистрирана в Холандия. Но това е друга тема.
Много опростенческо и примитивно верноподаническите медии ни обляха с позитивни новини от пресилените усмивки на двамата премиери. И неглижираха онова, което Марк Рюте всъщност ни каза. Че докато не си довършим домашното, ще чуем "Да" от Холандия на кукуво лято. Може Марк да харесва "този мъж", но романтизмът във връзката им явно се изчерпва с потупване пред камерите. Рюте ясно каза още през септември м.г., че другият приятел на Борисов - Жан-Клод, е романтик, когато в брюкселски стил заяви, че е време България и Румъния да влязат в Шенген. По-добре е да вярваме на думите на Марк, когато съветва онези, които имат подобни видения, да се консултират с лекар, отколкото да интерпретираме потупванията в София като нидерландско "Да!"
Холандия ще ни подкрепи за Шенген, ако свършим някои мъъъънички нещица. Ако реформираме прокуратурата и МВР, ако се справим с подкупната администрация, ако пазим по-надеждно границите и ако наистина вземем, че вкараме някой и друг корумпиран политик в затвора. Но, вEрвайте, до две години ще сме се оправили и с това, както каза Борисов. Я ги оставете тез неща. Важното е да има любоф!

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ