26 Април 2024петък03:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От пусто в празно

/ брой: 27

автор:Валентин Георгиев

visibility 982

Славещият се като енергиен експерт на ГЕРБ депутат Делян Добрев, щял отново да разваля договорите с американските ТЕЦ-ове в Маришкия басейн. Казвам "отново", защото темата се дъвче отдавна, а резултатът досега е една огромна кръгла нула. Преди 2 дни шефът му Борисов извика на килимчето босовете на работодателските организации, за да им запуши устата за разни протести, които щели да вдигат заради "безобразията в енергетиката". След 2 часа набиване на канчето те омекнаха, а сред обещанията за "реформи в сектора" отново изскочи горещият "картоф" с Мариците.
Вчера обаче Добрев започна пак да увърта, като вече лансира 2 варианта как това можело да стане. Без да изпадаме в подробности, си струва да припомним, че през септември 2015 г. същите тези работодатели внесоха в прокуратурата три сигнала за нарушения в енергийния сектор. Един от тях се отнасяше до американските централи. И тогава, и сега, недоволството и проблемите са си същите - нерегламентираната държавна помощ, преференциите в цените, несъвместимостта на договорите с европейското законодателство...
Нещо да сте чули да се е променило оттогава досега? Някакви мерки да са взети от страна на правителствата на Борисов - и тогавашното, и сегашното? Нищо, само дето въпросният "притоплен боб" понапомпва голото самочувствие на властта. Брюксел си лае със закани за санкции, централите си работят на макс. И няма как да е другояче, защото какъвто и вариант да бъде избран, ако бъдат развалени договорите, държавата ще трябва да плаща неустойки. А те със сигурност няма да бъдат малки. И нищо чудно така да си кретаме до 2027 г., когато изтичат сроковете им.
Колкото до самия Добрев, господинът беше енергиен министър и нищо не направи, та сега ли да очакваме нещо сериозно, но тръгнал да ръси мозък по телевизорите. Впрочем като нищо може да паднем в двоен капан - освен на американците, да плащаме като попове и на Брюксел, ако ни одруса с глоба, че не му спазваме предписанията. Инак сме царе на приказките и обещанията.    
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ