Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Спорт

Андреев влезе в историята на АТП

Марин Милашки

8. Февруари 2018 , брой: 27   170   0Адриан Андреев влезе в историята на АТП. Българинът е първият тенисист, роден през 2001 г., който участва в основната схема на турнир под егидата на асоциацията. Това стана на надпреварата в София, където навършващият на 12 май 17 години софиянец получи "уайлд кард" за основната схема. Андреев е вторият българин с подобно постижение. Другият е Григор Димитров, който през 2008 г. се пусна в Хертогенбош, Холандия, и стана първият тенисист, роден през 1991 г. с участие при професионалистите. Сред другите по-значими имена в списъка фигурират Марин Чилич (роден 1988 г., който през 2005 г. дебютира в Умаг, Хърватия), Александър Зверев (1997 г., в Хамбург 2013 г.), Ник Кириос (1995 г., на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" 2013) и др.
В "Арена Армеец" Андреев игра добре срещу 31-годишния Денис Истомин (Узб, №74), но загуби с 3:6, 4:6. Родният талант проби общо 3 пъти сервиса на състезаващия се за Казахстан руснак, но опитът на Истомин си каза думата. Тийнеджърът имаше и проблем при вкаран първи сервис, като спечели по-малко от половината разигравания (18 от 39). Той направи и 3 двойни грешки.
"В началото бях напрегнат заради публиката, но след това феновете в залата ми помогнаха и ме вдигнаха. Явно е, че не съм равностоен на играч от подобен ранг. Имам да свърша много работа, за да го стигна. Доволен съм, че се представих по-добре от миналата година (когато отпадна на старта на квалификациите). Показах по-добър сервис. Исках, но за съжаление не успях, да остана спокоен. Този мач ще ми даде увереност и знам, че ако работя много, ще постигна повече", обяви 16-годишният тенисист.
Така в отсъствието на шампиона от миналия сезон Григор Димитров, останалите българи не съумяха да поднесат изненада и да направят пробив. Всичките загубиха още първите си мачове, като Александър Лазов и Александър Лазаров участваха в квалификациите, а другите двама с "уайлд кард" Димитър Кузманов и Александър Донски започнаха от основната схема.
На двойки Александър Донски и Александър Лазов отпаднаха след загуба с 3:6, 4:6 от Джейми Серетани (САЩ) и Сандер Жил (Бел) за по-малко от час.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"