Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Кабинетът отпусна по 195 лв. на 1200 надарени деца

Ростислава Иванова

8. Февруари 2018 , брой: 27   54   01200 талантливи деца ще получат финансова помощ от държавата като еднократна субсидия от 195 лв. или едногодишна стипендия от 135 лв. месечно. Това предвижда приета от кабинета вчера Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 г. Средствата в размер на 1,8 млн. лв. са осигурени в бюджета за 2018 г.
Програмата ще насърчи творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби в областта на изкуството и науката, класирани на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национално или международно равнище, а в областта на спорта - на първо, второ и трето място на олимпийски игри, световно първенство, европейско първенство, балканско първенство или на първо място на финали на държавно индивидуално първенство чрез еднократно финансово подпомагане и чрез стипендии, гласят мотивите.
Еднократната помощ е за обучение в курсове по изкуства, наука и спорт, за участие на деца в пленери, обучителни и тренировъчни лагери, в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"