Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Тръгва нов търг за ремонт на трамвайния път по бул "Цар Борис III"

Деси Велева

8. Февруари 2018 , брой: 27   98   0Нова обществена поръчка за реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. "Цар Борис III" обявиха от Столичната община. Предишният търг бе пуснат през пролетта на миналата година, но бе прекратен в края й. Това стана заради несъответствие между проектната документация и количествената сметка. Освен това обжалване доведе до промяна в сроковете за отваряне на офертите, които бяха оповестени чак през септември. В търга тогава се включиха седем фирми.
Стойността на новата поръчка не е променена - малко над 40,4 млн. лева. Финансирането е по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014- 2020. С тази сума трябва да се реконструира трамвайният път от ухо "Княжево" до ухото при Съдебната палата. Няма да бъдат включени обаче участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев".
Предвижда се да бъдат подменени и ремонтирани освен релсовият път, електроснабдителната мрежа, ВИК, контактнокабелна мрежа, уличното осветление. Освен това трябва да се направи план за организация на системата за обществения транспорт и програма за управление на строителните отпадъци.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"