18 Април 2024четвъртък22:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ бавят законопроект на левицата против домашното насилие

/ брой: 27

автор:Юлия Кулинска

visibility 42

"Бурно се говори в защита на Истанбулската конвенция. Явно социалният пол е от приоритетите на ГЕРБ, но за нас е важно да се предпазват жертвите от домашно насилие". Това заяви вчера зам.-председателят на ПГ "БСП за България Драгомир Стойнев при обсъждането на седмичния дневен ред на парламента. Той припомни, че за пореден път законопроекти, които касаят дневния ред на обществото, се бавят и не се внасят за дебати в пленарната зала.
Стойнев остро възрази срещу начина на работа на правната комисия, чийто председател отлага обсъждането на законопроекта на БСП срещу домашното насилие. "Внесли сме документа на 18 януари. В него настояваме за промени в Наказателния кодекс, съгласно които умишленото причиняване на средна телесна повреда отива в престъпления от общ характер. Това ще даде по-голяма закрила на жертвите на домашно насилие", обясни Стойнев и гласува против дневния ред, в който документът липсва.
Според шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ предложението на БСП било "някакъв въпрос от една норма" и нямало да помогне на жертвите. "Няма да стане така лековато. Просто няма да стане прилагането на Истанбулската конвенция с една норма", настоя той.
Валери Жаблянов от БСП се обърна към парламентарния шеф Цвета Караянчева и я предупреди, че не би следвало дори в процедурни изявления да се допуска отделните органи и комисии на НС да бъдат замесвани като средство за разрешаване на спорове между депутати.
За трети път БСП поиска отстраняването от пленарната зала на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Във връзка с решение на КС, и без да упражнявам фиксация в никого, а с вяра в правотата на магистратите ви призовавам да отстраните от залата гражданина вече в това му качество, призова Караянчева социалистът Иван Ченчев. Парламентарната шефка обаче смята, че решението на КС не засяга сегашния статут на Добрев. "Към момента в НС няма валидна оставка на народния представител, по която парламентът да се произнесе. Нямам основание да отстраня г-н Добрев. Той е пълноправен народен представител", отсече тя.
В опит да се защити, Делян Добрев обвини БСП в недоволство срещу постигнатото от Бойко Борисов споразумение за реформи в енергетиката. Колегите отляво, като видят червена вратовръзка, и тя не се носи от техен колега, реагират като бик на червено, допълни Добрев, който се беше спретнал с ален аксесоар.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ