Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Залогът е бъдещето

Георги Георгиев

8. Февруари 2018 , брой: 27   450   0Фактът, че от 2 февруари досега, Министерският съвет, воглаве с ръководителя Борисов, мълчат, че 175 000 души по цял свят са им казали, че Луковмарш е неприемлив, означава че тези хора осъзнават, че нещо не е наред.
Скандалът е неизбежен, защото този път от Бойко Борисов и компания се иска нещо повече от това да издадат хартийка, че Луковмарш е забранен. Те и досега правеха това, а после не пречеха за провеждането на шествието. Полицията го "съпровождаше" и арестуваше пияндетата в него.
Не само евреите, а и всички противници на сборището искат от ГЕРБ и Бойко Борисов да заклеймят, т.е. да кажат на глас, че: Луковмарш е фашизиоидна, неонацистка проява, която прославя ксенофобска, расистка и античовешка идеология, отречена от света, която, ако бъде възкресена, ще доведе само до потоци от кръв, смърт и разрушения. 
Е, как да го направи? Нали ще се окаже, че антикомунизмът му е театрален. Ще трябва да признае, че е имало фашисти у нас, че Съпротивата е имала смисъл и цел, че сред "жертвите на комунизма", които той почита, не всички са жертви. А той не иска. Не му е гот да му нарушават ролята, да му задават сложни въпроси, да носи отговорност, особено за бъдещето. Защото в този случай залогът е точно бъдещето.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"