Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Кратки

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   172   0Експерти ни отписаха за медал
Компанията за статистически проучвания "Грейснот" тотално отписа България от битката за медалите на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Тя проведе изследване, базирано на индивидуалните и отборните резултати на участниците от предишните Олимпийски игри, както и на други големи състезания като световни първенства и световни купи. България, Словения, Дания и Нова Зеландия са сред страните, които ще имат представители в топ 8 на някои от дисциплините и евентуално може да поднесат изненада, смятат експертите. В отсъствието на Русия с най-много медали трябва да завърши Норвегия (41), пред Германия (39) и САЩ (29). За "неутралните" спортисти от Русия се предвиждат едва 8 медала.

Използват 85 робота

85 робота ще обслужват спортисти и гости на Олимпиадата. Пристигналите в Корея състезатели вече имаха възможност да се докоснат до някои от основните видове, като тези, които осигуряват информация или пък почистват олимпийските обекти. В главния пресцентър роботи раздават напитки. Сред чудото на технологиите, които радват гостите на Игрите, са дори и механични шарани. В главен герой преди старта на Олимпиадата се превърна роботът  HUBO, който участва в щафетата с олимпийския факел, а иначе е създаден за работа в аварийни ситуации. Като цяло на Игрите ще бъдат представени 11 вида роботи, които ще са в услуга на спортисти и зрители.

Пожар до Олимпийското село
Пожар избухна в близост до медийната зона в Олимпийското село и стресна участници и гости. Журналистите, които са на място, за да отразяват спортните събития, са получили на телефоните си спешни съобщения от организаторите за евакуация. След бързата намеса на пожарникарите обаче огънят е бил потушен. Пострадали няма. Инцидентът е в един от новостроящите се блокове в близост до Олимпийското село.Анастасия Бризгалова от смесения отбор по кърлинг на Олимпийските атлети на Русия плъзга камъка към игралното поле в срещата със САЩ от предварителните групи на турнира в Пьонгчанг. Бризгалова и партньорът й Александър Крушелницкий
загубиха от близнаците Бека и Мат Хамилтън с 3:9
Снимка БГНЕС
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"