Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Заради ПьонгЧанг отлагат решението на КАС за ЦСКА-Сф

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   101   0ЦСКА-София ще трябва да чака да свършат Олимпийските игри в ПьонгЧанг, за да научи решението на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Делото на „червените" трябваше да се гледа на 23 и 24 януари, но бе отложено за февруари. Сега обаче има ново отлагане.
„Действието не е целенасочено. Просто в момента всички съдии са заети с олимпийските казуси. Знаете ситуацията с руските спортисти. Има и други. Освен това почти цялата администрация се изнесе в Южна Корея, където ще се занимава и с казуси, които изникнат по време на Игрите", коментира адвокат Ивайло Дерменджиев, който е представител на България в Спортния арбитражен съд.
На изнесено заседание на КАС в ПьонгЧанг се очаква преди откриването на ХХIII зимни игри да бъде обявено решението по повторните колективни жалби  на групите от 32-ма и 13 руски спортисти и треньори, които бяха оправдани от Арбитражния съд, но МОК не зачете решението, че са невинни за допинг. Така най-вероятно ЦСКА-София ще научи съдбата си през март. "Червените" се жалват от УЕФА за недопускане до участие в Лига Европа и за пропуснати ползи.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"