Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Дебют

Биг бендът на НМА свири в Първо студио на БНР

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   246   0Биг бендът на катедра "Поп и джаз изкуство" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" ще свири за първи път в Първо студио на Българското национално радио на 15 февруари от 19.30 ч. Младите музиканти излизат на сцената под диригентството на Михаил Йосифов.
Концертът е част от Биг бенд джаз академията на БНР, която вече трета година отваря вратите към престижната сцена на талантливи млади изпълнители. Академията е проект на "Музикална къща БНР", който открива и развива талантливи млади музиканти.
Биг бендът на катедра "Поп и джаз изкуство" на Националната музикална аказемия е създаден в средата на 70-те г. на ХХ век от Йонко Татаров като учебен оркестър за студенти-инструменталисти от различни специалности. От 2015 г. начело на Биг бенда е Михаил Йосифов - един от най-успешните български тромпетисти, композитор и аранжор. Той участва в създаването на различни музикални проекти, сред които и "Брас асоциация", пише музика за филми и театрални постановки, както и за формацията "Михаил Йосифов секстет". 
За първия си концерт в Първо студио на БНР младите са подготвили класически джазови композиции на Рей Чарлз, Андрю Систърс, Бейкър Брадърс, Тито Пуенте, Каунт Бейзи и др. Освен като техен диригент и преподавател, Йосифов ще бъде и солист на бенда. Входът е свободен за ученици от музикалните училища.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"