29 Март 2024петък03:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

"Светли" бъднини

Народната свяст - на бунището

Отворено писмо до министъра на образованието

/ брой: 28

visibility 21

Господин министър,
Ако имахте поне малко усет или нещо, генетично заложено за човешко достолепие, вече да сте си подали оставката. Често се вясвате по телевизията, слушам недомислията ви и гледам гузната ви поза, но последния път счупихте рекорда. Учебникът по история за Х клас не бил енциклопедия, та да се пълни с всичко, пък и за фашизма, национализма и прочие, било писано вече в учебника за ІХ клас. И какво е писано там, и какво в учебника по история за ХІІ клас (сега завършващите)? Отвори, прочети българино, и проумей манипулацията!
Господа, престанете с тези писания, имащи претенции за научнообосновани и исторически достоверни изложения на българската летопис! От първи клас (вече дори има опити и в детските градини) до нароилите се пародийни висши учебни заведения, до скорострелно произведените плоскочели за доценти и професори, в областта на образованието се води невиждана досега експанзия за отродяването на българската челяд. Перфидната манипулация на исторически събития и личности се вихри денонощно!
Кой плаща и кой наставлява чудовищната демагогия? Живеем във време, напълно обладано от Алековия персонаж, придобил най-уродливия си вид в деструктивното ни съвремие, овладял всички висши институции, кукнал и в Министерството на образованието, пардон - на опростачването... Днес тоя персонаж кове закони, въдворяващи беззаконие, вътрешната ни и външна политика.
Господин министър,
Защо и с какво ви изплашиха Паисий, Балканджи Йово, Чинтуловите песни, Ботевата уникална публицистика, Вапцаровата "Вяра"...? Никоя държава от бившия социалистически лагер не заложи своето образование на налудничавите европейски постулати, не заложи своето потомство в залог на пагубни идеологии... Никоя!
Проглушихте света, че най-сетне нашите питомци щели да се запознаят с комунизма, терора, Народния съд... Ами знаят ли що е фашизъм, ЗЗД - Закон за защита на държавата, същността на партизанското движение, взето в контекста на европейската съпротива срещу фашизма?
Нужна е само сравнителна диаграма в икономически, стратегически и духовен план между тоталитарното минало и днешната демокрация, за да се види крушението на българската идентичност, на българската държава.
И не забравяйте - има още живи люде, живели преди 9 септември, след 9-ти и след 10 ноември. Те чудесно знаят минусите и плюсовете на трите периода. Те познават и помнят онези, които вършеха най-големите извращения и ползваха само облагите, и някои от тях и потомците на ония кабинетни велможи днес гнездят по банките на българския и на европейския парламент, облечени в лъскави бутикови одежди, коват закони, въдворяващи беззаконие, провеждат вътрешна и външна политика, действаща в угроза на националния ни суверенитет.
О, времена, о, нрави! Идеалът, народната свяст, жертвената кръв на бунището, съзидателният труд - анатемосан, но разграбен, а мерзостта, отцеругателството, грабежът - на пиедестал!

Донка Ботева,
Търговище

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ