Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Таралеж в гащите

Ина Михайлова

9. Февруари 2018 , брой: 28   1877   0Още незаработил, антикорупционният закон създава проблеми. И не иде реч за това кой ще ръководи звеното. Ръководство, уви, все още няма, което не пречи законът да се прилага. Как става това, с чий подпис например?
Превърна се в традиция ГЕРБ да приемат закони, с които да променят други нормативни актове и да забъркват каша, която после да оправят с нови ремонти на закони. Законодателната немощ на управляващото мнозинство сега е на път да блокира работата на общините. Според новите разпоредби на антикорупционния закон общинските съветници нямат право да са директори на общински предприятия, да развиват търговска дейност, да имат договори с общината, с дружества с общинско участие или с общински предприятия. Какво ще правят лични лекари, адвокати и нотариуси например, които имат най-малко договори за наем с общината си? Ще преустановят да упражняват професията си? По-вероятно е да сложат край на обществената дейност. И за пореден път да махнат с ръка заради пълната нефелност на "онези горе".
Това е първата бомба, която ГЕРБ заложиха с необмисления си антикорупционен закон. Тя ще гръмне в мига, в който общинските съветници попълнят декларациите за промяна в декларираните вече обстоятелства. Защото нито личните лекари, нито адвокатите и нотариусите, нито шефовете на общински предприятия ще се откажат от питомното, за да гонят дивото. Но когато опозицията предупреждаваше, че законът не става за две стотинки и предлагаше алтернативен проект, когато президентът наложи вето, властта се носеше на крилете на глупостта.
Пази Боже, те не знаеха и не знаят какво правят. Сега спешно ще трябва да променят антикорупционния закон, най-малко за да спасят "своите". Ако вече оперативно не са се обзавели с подставени лица.
Властта си сложи таралеж в гащите с антикорупционния закон. Сега ще го вади. И много ще боли.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"