Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   139   0Таджикистан амнистира 111 от ИД
Таджикистан амнистира 111 свои граждани, след като те се завърнаха в родината си от Сирия и Ирак, където са се сражавали на страната на ислямистки групировки. На пресконференция в Душанбе вътрешният министър Рамазон Рахимзода каза, че завърналите се са помилвани в съответствие с обещанието на правителството от 2015 г.

НАТО ще строи нов команден център в Германия
За повишаване на боеспособността си НАТО смята да построи нов център за планиране, логистика и командване на територията на ФРГ. Инициативата е на министъра на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен. Новият център ще бъде разположен в региона Кьолн-Бон, провинция Северен Рейн Вестфалия.

Сорос даде 400 хил. паунда на противниците на "Брекзит"
Известният финансист Джордж Сорос предостави 400 хиляди паунда (556 хиляди долара) на движението Best for Britain („Бест фор Британ”), което се опитва да осуети "Брекзит" с протестни акции и национална рекламна кампания, съобщи в. „Дейли експрес”. Постъплението на сумата потвърди бившият дипломат и министър лорд Малък-Браун. ”Чрез своите фондове той (Сорос) внесе 400 хиляди паунда”, цитира вестникът лорд Малък-Браун.

Швейцария загуби документи за "Студената война"
Изчезнаха засекретени документи, отнасящи се за дейността на т.нар. „тайна армия“, създадена през 50-те години на миналия век в Швейцария за помощ на западните специални служби в случай на война със СССР. За момента няма обяснение как се е случило това, а издирването им продължава. Официалният представител на министерството на отбраната Лоренц Фришкнехт заяви, че е открит подготвеният от властите преди повече от четвърт век доклад за тази „тайна армия“, но липсват допълненията към него.


Гръцкият премиер Алексис Ципрас разговаря с еврокомисаря по икономически и финансови въпроси Пиер Московичи в Атина. Московичи обяви, че след 8 години криза следващите 6 месеца ще са последни в "ерата на меморандумите" за страната
БГНЕС


Хиляди руснаци се стекоха на погребението на руския пилот на Су-25 Роман Филипов, загинал в Сирия преди дни. Филипов бе погребан с военни почест в родния си град Воронеж
БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"