28 Март 2024четвъртък17:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 28

visibility 99

Чуждестранните визити на Бойко Борисов и нулевият резултат по преговорите му за присъединяването на България в Шенген станаха обект на шеги и майтапи в социалните мрежи. Не бе пропуснат и дебатът трябва ли изобщо България да продължава да се моли за влизане в шенгенското пространство и еврозоната.

- И пред приятелите на Боко шмекериите му не минават. Освен, че с европейците сме на две скорости, ние сме и в различни писти. На кой да вярваме, на Боко и неговата шайка, че в България няма корупция или на европейците, които твърдят точно обратното? Към коя европейска ценност да отнесем това разминаване? Защо никой от Боковите приятели не обели и дума в негова защита по време на вота на недоверие, именно по въпроса за корупцията? А трябваше, нали затова са тук, нали затова се харчат толкова пари, нали на тях разчита Боко? А не е ли това подсещане, че е изтекло времето Му.
- Дългоочакваното посещение на Рюте беше сведено до една кратка визита. Меркелката също бързаше. А когато беше посещението на чешкия премиер Бабиш, за разлика от тукашните хвалби и превъзнасяния, медиите в Чехия само съобщиха, че премиерът им е посетил България, без да споменават дори името на нашичкия.
Най-дългото посещение с преспиване беше на Макрончо заради любопитството им с бабето към Черноморието през лятото.
- Германия също реално е против пълноценното ни членство в Шенгенската зона. Канцлерът Ангела Меркел каза наскоро на Борисов, че не може да се ангажира със срок за членство, което, слушано между редовете, означава, че няма да е скоро, защото България още не е готова.
Нейният баварски коалиционен партньор и приятели на Цецо Цървула - Християнсоциалният съюз - пък категорично обяви, че разширяването на Шенген с България не може да става за сметка на сигурността на германските граждани. Не е без значение в случая, че ХСС, който има твърда позиция за имиграцията, поема вътрешното министерство в новия германски кабинет.
- Ето как виждам Шенген за БГ. Като най-обезлюдена страна в ЕС стотици хиляди (ноже би и повече) мигранти ислямисти набутани навсякъде в празните градчета и села... после училища, джамии, партии за права, размножаване и... КРАЙ на България! Дано се лъжа! А за кяр нашите управници и закони ще извадят за набутване на мигранти в празните и нестопанисвани къщи. ...Единствен лъч надежда е, че самите мигранти не искат тука, обаче ако сме в Шенген - може и да поискат
- След като ще е "не и не" от страна на едни колонизатори, каквито са и холандците, няма да сме в един съюз с тях. Хайде, стойте си само вие "богатите" държави в ЕС, да видим откъде ще богатеете после, ако не сме ние да ни ограбвате. И "Софийска вода", и електричеството, и храните ще си ги вземем обратно от вас, след като хем ще ни крадете по най-елементарен начин, хем поне очите няма да ни замажете с едно приемане в Шенген. От кое толкова ви е страх, ами ние отдавна ви разбрахме що за "благодетели" сте.
- Не разбирам защо трябва да се унижаваме и да молим за този Шенген. Престанете да каните тук този холандец. И каква ни е полза от влизането в Шенген? Пак ще ни третират като хора трети сорт. По-добре да престанем да молим и да живеем спокойно, и без този Шенген ще минем.
- Бокчо драпа да ни урежда за Шенгйенъ,та ако може всички, които не сме доволни от статуквото да му се разкараме от главата и да напуснеме България!
- Тикво, Тикво, казаха ни в прав текст, едно към едно, че докато ти и кликата ти сте на власт, Шенген ще го гледате (гледаме, респективно) през крив макарон!!!
- Борисов казва, че работата е свършена, всичко, което зависи от нас е свършено, а Рюте казва: имате още работа да вършите. Кой казва истината? Що не седнат да се разберат, каква работа имаме още да вършим, свършена ли е, не е ли.
- Много искаме да ви приемем в Шенген, ама нямаме желание... Бойо трябва да го е срам, вместо да се тупа постоянно в гърдите! Номерата му минават пред българските 80%, ама в Холандия - йок!
- На Бойко му е все по-трудно да убеждава Европа, че тук нещо се прави за борбата с корупцията и за съдебната реформа. В Европа определено не ядат доматите с колците. А на Бойко от ден на ден ще му е все по-трудно - след 7 години управление в удобно парламентарно мнозинство, все по-малко хора ще се връзват на въдицата, че някой друг е виновен за неуспехите.
- Бою пак удари на камък. Ха да видим, как ще пребори корупцията, т.е.- себе си...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ