Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Февруари 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Отнемат имоти за близо 500 000 лв. на бившия кмет на Неделино

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   62   0Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е внесла вчера в Окръжния съд в Кърджали иск за отнемане на имущество за 421 425 лв. на бившия кмет на Неделино Стоян Беширов.
Процедурата е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е обвиняем за това, че като кмет на Неделино умишлено не изпълнил и нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.
Комисията иска да отнеме от Беширов, съпругата му и контролираните от тях търговски дружества земеделски земи и гори в кирковското село Загорски, гр. Неделино и гр. Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.
Припомняме, че следствието срещу екскмета на Неделино установи нарушения в 10 обществени поръчки, а щетите за общината възлизат на над 1 млн. лв.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"