Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Полицейска акция в ромската махала в Ихтиман доведе до сблъсъци

Дума

9. Февруари 2018 , брой: 28   86   0Полицейска акция в ромската махала в Ихтиман доведе до сблъсъци между жителите и органите на реда в четвъртък сутринта. Униформени издирваха в гетото четирима младежи, нападнали предишния ден полицейски патрули. Официалнo от МВР твърдят, че става въпрос за предварително планирани действия срещу криминалния контингент в града. Униформените дойдоха в махалата, за да предотвратят ескалация на напрежение в района, тъй като на 6 февруари вечерта там се стигна до сблъсъци между служители на реда и роми. В сряда униформените опитаха да арестуват шофьор без книжка, който не спря на стоп палка, удари патрулка, избяга и се скри в махалата. При проверка на адреса на водача избухнал скандал между родителите му и полицаите, което доведе и до сблъсъци с роми от квартала. В мелето пострадаха двама униформени, а родителите на водача бяха задържани. Ден по-късно 23-годишният шофьор Мюлер Даскалов се е предал в полицията и е задържан, а вчера Районната прокуратура в Ихтиман повдигна обвинения срещу него и баща му.
Роми от махалата твърдят, че бащата на един от издирваните младежи е починал, след като униформените нахлули грубо в дома му. От МВР съобщиха, че е получен сигнал за починал 65-годишен мъж, но адресът му не е бил обект на полицейски действия.
Междувременно бТВ излъчи зрителско видео от полицейското управление в Ихтиман, на което униформени се гаврят с мъж от ромски произход. Началникът на районното управление Лъчезар Колев потвърди, че кадрите са от сградата му, а заснетият мъж бил криминално проявен и е в Софийския затвор. Той отрече да е знаел за инцидента и разкритикува подобно отношение към задържан.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"